برآورد هزینه ساخت آپارتمان در سال 1402

کسانی که قصد آپارتمان سازی دارند، یکی از سوالات مهمی که پیش از شروع این فرآیند مطرح می‌کنند، این است که هزینه ساخت آپارتمان در سال 1402 چقدر است؟
انتشار: 1402/03/22
اخبار بروزرسانی: 1402/06/26
برآورد هزینه ساخت آپارتمان در سال 1402

هزینه ساخت آپارتمان در سال 1402

کسانی که قصد آپارتمان سازی دارند، یکی از سوالات مهمی که پیش از شروع این فرآیند مطرح می‌کنند، این است که هزینه ساخت آپارتمان در سال 1402 چقدر است؟ به صورت کلی عوامل مختلفی بر روی هزینه ساختمان آپارتمان اثر گذار است و در کنار این عوامل، نوسانات قیمت باعث شده تا در سال‌های اخیر شاهد جهش قیمت ساخت مسکن باشیم. در صورتی که قصد دارید تا دید کاملی در مورد هزینه‌های ساخت و ایجاد آپارتمان داشته باشید، نیاز است تا عوامل اثرگذار بر قیمت نهایی را مد نظر قرار دهید. در همین راستا در این مطلب از سایت آهنگر قصد داریم تا در این زمینه توضیحات جامع و کاملی را به شما ارائه دهیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

قیمت خرید زمین

هزینه ساخت آپارتمان

هزینه ساخت آپارتمان

یکی از عوامل اثر گذار بر قیمت ساخت آپارتمان، هزینه مربوط به خرید زمین است. قیمت و هزینه خرید زمین به پارامترهای مختلفی وابسته است. محل زمین، متراژ، فاصله زمین تا امکانات شهری و... از مهم‌ترین عوامل اثر گذار بر روی قیمت خرید زمین هستند.

هزینه‌های مربوط به دریافت جواز ساخت

برای آن که بتوانید به صورت قانونی اقدام به ساختمان سازی کنید، نیاز است تا جوازهای مختلفی را دریافت کنید. هزینه‌های مربوط به دریافت جواز ساخت در شهرهای مختلف با یکدیگر متفاوت است. در صورتی که قصد دارید تا جوازهای مربوطه را دریافت کنید، نیاز است تا هزینه فیش عوارض نوسازی شهرداری، هزینه نظام مهندسی، هزینه بیمه تامین اجتماعی، هزینه آتش نشانی و... را پرداخت کنید تا بتوانید به صورت قانونی اقدام به ساخت آپارتمان کنید.

مصالح ساختمانی و متریال مورد استفاده 

بر اساس متراژ آپارتمان و تعداد واحدهایی که قصد ساخت آن را دارید، نیاز است تا مصالح ساختمانی را به نسبت مناسبی خریداری کنید. بخش قابل توجهی از هزینه ساخت آپارتمان در سال 1402 مربوط به قیمت مصالح است. در ادامه به قیمت هر یک از این مصالح نگاهی می‌اندازیم:

قیمت میلگرد

به منظور انجام فرآیند آرماتور بندی سازه و آپارتمان، نیاز است تا اقدام به خرید میلگرد کرده و از این دسته از محصولات استفاده کنید. قیمت میلگرد به پارامترهای مختلفی وابسته است. وزن میلگرد، قطر آن، برند تولید کننده، نوع میلگرد و... مهم‌ترین پارامترهایی هستند که قیمت میلگرد را تعیین می‌کنند. همچنین نوسانات ارزی و تورم نیز می‌توانند نقش مهمی در قیمت میلگرد داشته باشند. در صورتی که قصد خرید میلگرد دارید، می‌توانید از طریق مجموعه آهنگر این دسته از محصولات را با قیمت مناسب خریداری کنید. مجموعه آهنگر در حوزه فروش آهن آلاتی چون میلگرد فعال بوده و درصورتی که قصد خرید این دسته از محصولات را دارید، می‌توانید با شماره 02143000023 تماس بگیرید و از خدمات مجموعه آهنگر استفاده کنید.

هزینه‌های بتن ریزی

یکی دیگر از فرآیندهای مهم در مرحله آرماتور بندی، بتن ریزی است. برای انجام این فرآیند نیاز است تا مصالح مورد نیاز، مواد افزودنی و... را خریداری کرده و همچنین عواملی چون هزینه کارگران و دستمزد آن‌ها را نیز مد نظر قرار دهید.

قیمت آهن 

از دیگر مصالح مهمی که برای آپارتمان سازی باید اقدام به خرید آن کنید، آهن است. آهن نقش بسیار مهمی در فرآیند ساخت آپارتمان ایفا می‌کند. از آهن در ساخت ستون‌ها، بالابندها، پایه‌ها، دیوارهای پشتی، دال‌ها و سایر اجزای سازه استفاده می‌شود. این متریال برای افزایش پایداری و مقاومت سازه مورد استفاده قرار می‌گیرد. قیمت آهن نیز مثل میلگرد به عوامل مختلفی بستگی دارد و شاهد نوسانات زیادی در قیمت آن هستیم. به همین خاطر نیاز است تا با توجه به قیمت روز، این دسته از محصولات را خریداری کنید. سایز آهن، شرکت تولید کننده، وزن تقریبی هر شاخه و... بر روی قیمت آهن اثرگذار هستند. 

قیمت سیمان و گچ

سیمان و گچ از دیگر مصالح ضروری برای ساخت آپارتمان به حساب می‌آیند. سیمان یکی از مواد ساختمانی اساسی است که به واسطه ویژگی‌هایی نظیر مقاومت بالا در برابر فشار و تنش، مقاومت در برابر آب، قابلیت چسبندگی با مواد دیگر و... در ساخت پوشش دیوارها، کف، سقف، دال، ستون، بتن، بلوک، تیرچه و سایر اجزای سازه مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین در ساخت تراس، نرده، پله و راه پله، سرامیک و... نیز از سیمان استفاده می‌شود. گچ نیز یکی از مصالحی است که در دیوارها، سقف و کف مورد استفاده قرار می‌گیرد. گچ به واسطه خاصیت رطوبت گیری و عایق بندی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هزینه‌های مربوط به سفت کاری آپارتمان

هزینه‌های سفت کاری آپارتمان

هزینه‌های سفت کاری آپارتمان

پس از خرید زمین و مصالح مورد نیاز، وارد فاز عملیاتی خواهید شد. به مراحل اجرایی ساخت از روز اول تا خاک گچ، سفت کاری می‌گویند و در این مرحله نیاز است تا فرآیندهای زیر انجام شود:

هزینه خاکبرداری و پی کنی

به منظور سفت کاری در گام اول نیاز است تا خاکبرداری و پی کنی کنید. هزینه انجام این فرآیند به متراژ زمین شما، حداکثر طبقات ساختمان، عمق فونداسیون و... وابسته است. در صورتی که قصد دارید تا در محل یک ساختمان قدیمی، اقدام به ساخت آپارتمان کنید، باید هزینه‌های مربوط به تخریب را نیز در نظر بگیرید.

هزینه اجرای فونداسیون

پس از خاک برداری باید اقدام به اجرای فونداسیون کنید. بتن و میلگرد خریداری شده در این گام به منظور آرماتوربندی و قالب بندی مورد استفاده قرار می‌گیرند و نیاز است تا برای اجرای فونداسیون با توجه به متراژ زمین و تعداد طبقات اقدام به پرداخت هزینه کنید.

هزینه ساخت اسکلت فلزی

پس از اجرای فونداسیون، به عنوان بدنه اصلی ساختمان نیاز است تا اسکلت فلزی مورد استفاده قرار گیرد. در این مرحله، آهن‌های خریداری شده برای ساخت اسکلت فلزی مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته لازم به ذکر است که در سال‌های اخیر به واسطه افزایش قیمت آهن، بسیاری از افراد به سراغ سازه‌های بتنی آمده و اقدام به اجرای اسکلت بتنی می‌کنند که قیمت پایین‌تری دارد.

هزینه دیوارچینی

بعد از ایجاد اسکلت فلزی، باید فرآیند دیوارچینی و ایجاد مرزها در ساختمان صورت گیرد. نوع بلوک مورد استفاده نقش مهمی در تعیین هزینه دیوارچینی ایفا می‌کند. به عنوان مثال دیوارچینی با استفاده از بلوک سفال می‌تواند هزینه‌های شما را کاهش دهد اما وزن این بلوک‌ها سنگین هستند. به همین خاطر باید با توجه به بودجه و نیاز خود مشخص کنید که قصد دارید تا از چه نوع بلوک‌هایی استفاده کنید.

هزینه کف سازی

یکی دیگر از مراحل سفت کاری، انجام فرآیند کف سازی است. در این مرحله نیاز است تا پوکه ریزی انجام شود. ماسه سیمان از مهم‌ترین مصالحی هستند که در مرحله کف سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد و قیمت ماسه سیمان نقش مهمی در هزینه کف سازی دارد.

هزینه گچ کاری

کیسه‌های گچ خریداری شده، در مرحله گج کاری مورد استفاده قرار می‌گیرند. در فرآیند گچ کاری دیوارها ظاهر زیبایی پیدا کرده و استفاده از گچ نقش مهمی در عایق کاری و رطوبت گیری نیز ایفا می‌کند.

هزینه‌های مربوط به دکوراسیون و نازک کاری

هزینه‌های دکوراسیون و نازک کاری

هزینه‌های دکوراسیون و نازک کاری

بخشی از هزینه ساخت آپارتمان در سال 1402 مربوط به عملیات نازک کاری و همچنین دکوراسیون است. به فرایندهایی که بعد از خاک گچ انجام می‌شود و مربوط به تاسیسات مکانیکی و برقی نیست، نازک کاری می‌گویند. خرید کاشی، سرامیک، نما، کابینت و... از مهم‌ترین مواردی است که در مرحله باید انجام دهید و می‌تواند 35 تا 45 درصد هزینه‌های ساخت آپارتمان شما را تشکیل دهد. همچنین به منظور اجرای نمای ساختمان، نیاز است تا هزینه‌های پنهانی چون اجرای داربست، دستمزد کارگران و… را در نظر بگیرید.

هزینه ساخت هر متر مربع آپارتمان در سال ۱۴۰۲

پس از آن که شما را با عوامل موثر بر هزینه ساخت آپارتمان در سال 1402 آشنا کردیم، حال نیاز است تا به این سوال پاسخ دهیم که به صورت کلی در سال 1402 برای ایجاد هر متر مربع آپارتمان باید چه مبلغی را به صورت تقریبی به عنوان هزینه ساخت در نظر گرفت.

بر اساس اعلام سازمان نظام مهندسی به صورت میانگین برای ایجاد هر مترمربع زیربنا باید بین 9300000 تا 18700000 تومان هزینه کنید. البته نباید از تاثیر تعداد طبقات بر هزینه ساخت و ساز نیز چشم پوشی کرد. اگر بخواهیم در مورد تاثیر تعداد طبقات صحبت کنیم، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هزینه ساخت آپارتمان‌های 1 و 2 طبقه: متری ۹۳۰۰۰۰۰ تومان
  • هزینه ساخت آپارتمان‌های ۳ تا ۵ طبقه: متری ۱۰۹۰۰۰۰۰ تومان
  • هزینه ساخت آپارتمان‌های ۶ و ۷ طبقه: متری ۱۲۵۰۰۰۰۰ تومان
  • هزینه ساخت آپارتمان‌های ۸ تا ۱۰ طبقه: متری ۱۴۰۰۰۰۰۰ تومان
  • هزینه ساخت آپارتمان‌های ۱۱ و ۱۲ طبقه: متری ۱۵۶۰۰۰۰۰ تومان
  • هزینه ساخت آپارتمان‌های ۱۳ تا ۱۵ طبقه: متری ۱۷۰۰۰۰۰۰ تومان
  • هزینه ساخت آپارتمان‌های ۱۶ طبقه به بالا: متری ۱۸۷۰۰۰۰۰ تومان

جدول برآورد هزینه‌های ساخت آپارتمان در سال 1402

برآورد هزینه‌های ساخت آپارتمان 

برآورد هزینه‌های ساخت آپارتمان 

اگر بخواهیم توضیح دهیم که هر یک از فرآیندهای ساخت آپارتمان چه بخشی از بودجه شما را صرف می‌کنند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سفت کاری: بین 35 تا 40 درصد هزینه‌ها، تقریباً 3.5 تا 4 میلیون تومان برای هر متر مربع
  • نازک کاری: بین 35 تا 40 درصد هزینه‌ها، تقریباً 3.5 تا 4 میلیون تومان برای هر متر مربع
  • تاسیسات مکانیکی: بین 10 تا 16 درصد هزینه‌ها، تقریباً 1.5 میلیون تومان برای هر متر مربع
  • تاسیسات برقی: بین 7 تا 10 درصد هزینه‌ها، تقریباً 1 میلیون تومان برای هر متر مربع

به منظور تحلیل این هزینه‌ها نیاز است تا به چند نکته مهم توجه داشته باشید. در ساختمان‌های کمتر از ۳ طبقه، هزینه نازک کاری و سفت کاری هر کدام بیشتر از ۴۰ درصد از بودجه شما را صرف می‌کنند، یعنی در مجموع در این ساختمان‌ها باید بیشتر از ۸0 را برای سفت کاری و نازک کاری در نظر بگیرید.

موضوع دیگر این است که در ساختمان‌های 1 تا ۴ طبقه، معمولاً هزینه نازک کاری بیشتر از سفت کاری بوده و هر چه آپارتمان شما بیشتر از ۴ طبقه شود، هزینه سفت کاری افزایش پیدا کرده و بیشتر از نازک کاری خواهد شد. در واقع با افزایش تعداد طبقات آپارتمان، به صورت کلی میزان هزینه سفت کاری و نازک کاری کاهش پیدا می‌کند اما به جای آن نیاز است تا مبلغ قابل توجهی را برای ایجاد تاسیسات مکانیکی و برقی صرف کنید.

جمع بندی

در این مطلب سعی داشتیم تا درباره‌ی هزینه ساخت آپارتمان در سال 1402به تفصیل صحبت کنیم. در واقع با ذکر جزئیات تمام هزینه‌هایی که در زمان ساخت و ساز پیش روی شما قرار می‌گیرد، توضیح دادیم. با داشتن اطلاعات کامل در این حوزه می توانید با چشم باز‌تر و عملکردی بهتر در مسیر درست حرکت کنید. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. در انتها نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید و اگر موردی را از قلم انداخته‌ایم برای ما و دیگر همراهان سایت آهنگر کامنت کنید.

 

ارسال نظر جدید