پروفیل 507 یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی در ساختمانسازی است که روزانه با آن سروکار داریم. مهمترین کاربرد این مقطع فولادی، ساخت درب و پنجره است که به این منظور، با استفاده از آلیاژهای مختلف ساخته میشود. این مقاله به معرفی پروفیل 507، کاربردها، ترکیب شیمیایی و روش ساخت آن بستگی دارد. همچنین میتوانید جدول وزن پروفیل 507 را نیز در این مقاله پیدا کنید.
پروفیل 507 چیست؟
پروفیل 507 یک مقطع فولادی توخالی است که ضلع پایینی آن در دو طرف امتداد یافته و امتداد این ضلع که به آن بال میگویند، دارای زاویه 90 درجه با اضلاع عمودی پروفیل 507 است. پروفیل 507 در ضخامتهای 0.9 تا 2.5 میلیمتر تولید میشود که پرکاربردترین نوع آن، دارای ضخامت 2 میلیمتر است. کارخانههای سازنده پروفیل 507 معمولاً آن را در شاخههای 6 و 12 متری تولید میکنند.
ابعاد این پروفیل به ضخامت آن بستگی دارد و هرچه ضخامت آن بالا برود، طول اضلاع عمودی آن افزایش پیدا میکند.
پروفیل 507 با نامهای زیر نیز در بازار شناخته میشود:
- پروفیل کلاهی: به دلیل شباهتی که سطح مقطع آن با کلاه دارد.
- پروفیل سپری یا قوطی سپری: به دلیل سطح مقطع T شکل آنکه مشابه سطح مقطع سپری فولادی است.
- پروفیل درب و پنجره: به این دلیل که از آن بیشتر در ساخت فریم درب و پنجره استفاده میشود.
پروفیل 507 چگونه ساخته میشود؟
همانند سایر انواع قوطی پروفیل، پروفیل 507 نیز با استفاده از ورق سیاه و فرایند نورد سرد ساخته میشود. به همین دلیل، قیمت ورق سیاه و قیمت آهن تأثیر زیادی بر قیمت پروفیل 507 دارد. برای ساخت این پروفیل، ابتدا رولهای ورق سیاه روی خط تولید باز میشوند و پس از اینکه حالت تخت و پیوسته پیدا کردند، بر اساس ابعاد موردنظر، نوار بری میشوند. پس از آن نوارهای ورق سیاه وارد دستگاه رول فرمینگ میشوند تا لبهها و گوشههای پروفیل 507 شکل بگیرد. در انتها نیز درز پروفیل جوشکاری میشود و به طول موردنظر برش میخورد.
پروفیل 507 کجا کاربرد دارد؟
پروفیل 507 نیز همانند سایر انواع قوطی پروفیل بیشتر در ساختمانسازی کاربرد دارد. در ادامه با کاربردهای پروفیل 507 بیشتر آشنا میشوید:
- ساخت فریم (چارچوب) درب و پنجره
- سازههای سبک
- سبک کردن وزن سازههای سنگین
- ساخت گلخانه و مستحکم کردن سازه آن
- ساخت نرده راهپله
وزن پروفیل سپری 507 چقدر است؟
همانطور که گفتیم وزن پروفیل سپری 507 به ضخامت آن بستگی دارد. از آنجاییکه پرکاربردترین نوع این پروفیل با ضخامت 2 میلیمتر تولید میشود، جدول وزن پروفیل سپری 507 با ضخامت 2 میلیمتر را در ادامه آوردهایم:
جدول وزن پروفیل سپری 507 به ازای هر شاخه
|
وزن (کیلوگرم)
|
ابعاد (میلیمتر)
|
ضخامت
|
ضلع پایین
|
اضلاع کناری با احتساب بال
|
اضلاع کناری بدون بال
|
ضلع بالا
|
3.05
|
2
|
51
|
29
|
25
|
25
|
استاندارد ساخت و ترکیب شیمیایی پروفیل 507 چیست؟
برای اینکه پروفیل 507 بتواند در برابر بارهای واردشده از سمت سازه مقاومت کافی را داشته باشد و در عین حال قابلیت فرم دهی و جوشکاری نیز داشته باشد، باید بر اساس استاندارد تولید شود. رایجترین استانداردها در تولید پروفیل 507 به شرح زیر است:
- DIN 2395 آلمان
- JIS G3131 و JIS G3132 ژاپن
بر اساس این استانداردها، پروفیل سپری 507 باید دارای ترکیب شیمیایی زیر باشد:
- سیلیس 0.35 درصد
- کربن 0.1 تا 0.3 درصد
- گوگرد 0.04 درصد
- فسفر 0.04 درصد
- منگنز 0.5 درصد
قیمت پروفیل 507 چقدر است؟
قیمت این پروفیل بیشتر به وزن پروفیل سپری 507 بستگی دارد و عوامل مثل ضخامت و ابعاد، قیمت فولاد، قیمت ارز، میزان عرضه و تقاضا، برند سازنده و ... نیز بر قیمت پروفیل 507 تأثیر میگذارند. به دلیل پیچیدهتر بودن فرایند ساخت، معمولاً قیمت پروفیل 507 از قیمت پروفیل معمولی بیشتر است.
با برترین تولیدکنندگان پروفیل سپری 507 آشنا شوید
معمولاً اکثر کارخانههای تولیدکننده قوطی پروفیل، پروفیل 507 را هم در سبد محصولاتشان دارند. از برترین تولیدکنندگان پروفیل در ایران میتوان به لیست زیر اشاره کرد:
- لوله و پروفیل تهران شرق
- لوله و پروفیل صابری
- جهان پروفیل پارس
- فولاد آپادانا
- فولاد کیان پرشیا
- پروفیل یاران
- فولاد علویجه
برای خرید پروفیل 507 و سایر انواع قوطی پروفیل میتوانید به صفحه اصلی سایت آهنگر مراجعه کنید. پیدا کردن محصول موردنظرتان از طریق دستهبندیهای موجود در نوار بالای صفحه امکانپذیر است. برای استعلام قیمت، ثبت سفارش و مشاوره در مورد انتخاب مقاطع فولادی مناسب برای پروژهتان نیز میتوانید با کارشناسان فروش آهنگر تماس بگیرید.