کم هزینه ترین سقف ساختمان کدام است؟

با انواع سقف‌های اقتصادی و عوامل مؤثر بر انتخاب آن‌ها آشنا شوید.
انتشار: 1401/09/20
اخبار بروزرسانی: 1402/06/26
کم هزینه ترین سقف ساختمان کدام است؟

 

 

قیمت آهن، مقاطع فولادی و سایر هزینه‌های وابسته به آن‌ها مثل دستمزد پرسنل اجرایی و ... دیگر مانند گذشته نیست و در حال حاضر، ساختمان‌سازی ریسک بالایی دارد. به همین دلیل وقت آن رسیده که برای ساخت‌وسازی به‌صرفه و کم ریسک، به فکر روش‌های اقتصادی و پربازده باشید. در این مقاله، به نحوه انتخاب اقتصادی یکی از مهم‌ترین اعضای سازه یعنی سقف پرداخته شده و کم‌هزینه‌ترین سقف ساختمان نیز معرفی شده است.

 

 

چه عواملی بر انتخاب کم هزینه ترین سقف ساختمان تأثیر می گذارند؟

تنوع سقف‌های مخصوص سازه‌های بتنی و فولادی کم نیست و صرفاً به دلیل مصالح ارزان‌تر، نمی‌توانید یکی از آن‌ها را به عنوان کم‌هزینه‌ترین سقف ساختمان انتخاب کنید. برای این‌که یک سقف اقتصادی قلمداد شود، باید عوامل زیر را در انتخاب آن در نظر بگیرید:

 

سقف ساختمان

 

شرایط آب و هوایی

مهم‌ترین عامل در انتخاب مصالح مورد نیاز برای ساخت سقف، شرایط اقلیمی محل ساخت‌وساز است. به عنوان مثال ممکن است تصور کنید که سقف تیرچه‌بلوک برای مناطق بارانی و مرطوب هم از نظر اقتصادی ایدئال است، اما باید به شما بگوییم که اگر با این تصور جلو بروید، جان ساکنان ساختمان به خطر می‌افتد. چرا که سقف ایدئال برای چنین مناطقی، سقف شیروانی است که معمولاً با استفاده از عرشه فولادی ساخته و نصب می‌شود.

سقف تیرچه‌بلوک و مسطح، راهی برای رهایی از باران و برق ندارد و این موضوع بار مرده ساختمان را به حدی افزایش می‌دهد که ممکن است از توان تحمل آن خارج شود.

 

شیب سقف

این گزینه هم به‌نوعی با عامل قبلی در ارتباط است. البته ممکن است سازه شما در مناطق آفتابی و گرم و خشک قرار داشته باشد و جهت زیباتر کردن آن، سقف شیروانی را انتخاب کنید. در چنین حالتی، این نکته را در نظر بگیرید که سقف‌های سفالی بهترین گزینه برای شما هستند؛ چرا که سفال از نظر جذب حرارت ضعیف است و دمای داخل خانه را بالا نمی‌برد.

 

مقاومت و ماندگاری

طبیعی است که بالا رفتن هزینه ساخت یک سقف به دلیل مقاومت و ماندگاری بالای مصالح آن است. به عنوان مثال بالا رفتن قیمت آهن باعث می‌شود که قیمت ورق گالوانیزه و سقف عرشه فولادی بالا برود، اما عمر چنین سقفی با سقف‌های تیرچه‌ای اصلاً قابل‌مقایسه نیست. همچنین این سقف مقاومت بیشتری در برابر نیروهای جانبی سازه دارد.

 

تعمیرات و نگهداری

سقف‌های شیروانی معمولاً به تعمیرات و نگهداری دوره‌ای نیاز دارند و همین موضوع ممکن است مزیتی مثل هزینه اجرای پایین برخی از انواع آن را پایین بیاورد.

 

شیوه نصب

گاهی اوقات مصالح مورد نیاز برای ساخت یک نوع سقف قیمت چندان بالایی ندارد اما نحوه اجرای آن به نیروی متخصص و باتجربه نیاز دارد. به همین دلیل، ممکن است دستمزد اکیپ اجرایی سقف مورد نظر را در دسته سقف‌های گران‌قیمت قرار دهد.

 

سقف ساختمان کم هزینه

 

کم هزینه ترین سقف ساختمان را بشناسید

در این بخش، لیست انواع سقف کم‌هزینه را مشاهده می‌کنید که به ترتیب از ارزان‌ترین تا گران‌ترین مرتب شده‌اند. در انتخاب هر کدام از آن‌ها، باید نکات بخش قبل و مزایای هر نوع را نیز در نظر بگیرید:

 

سقف تیرچه‌بلوک

با این‌که در سالیان اخیر قیمت میلگرد جهش چشم‌گیری داشته، اما  همچنان سقف تیرچه‌بلوک در رده نخست لیست کم‌هزینه‌ترین سقف ساختمان قرار دارد. در این سقف از میلگرد زیگزاگ، میلگرد حرارتی، بتن و یونولیت استفاده می‌شود. این سقف نوعی دال یک‌طرفه است و علاوه بر قیمت پایین، مزایایی مثل مقاومت مناسب، سرعت بالای اجرا، عدم نیاز به نیروی انسانی گران‌قیمت و ... دارد.

 

سقف تیرچه کرومیت و انواع آن

یکی از انواع کم‌هزینه‌ترین سقف ساختمان، سقف تیرچه کرومیت است. این سقف تفاوت چندانی با سقف تیرچه‌بلوک ندارد، به جز این‌که در ساخت آن به جای تیرچه بتنی، از تیرچه فولادی استفاده می‌شود. سایر مراحل اجرای آن مثل قرار دادن یونولیت در دو طرف تیر، بتن‌ریزی و ... همانند سقف تیرچه‌بلوک است.

برای اجرای این سقف نیازی به نیروی کار ماهر ندارید و امکان بتن‌ریزی هم‌زمان چند سقف تیرچه کرومیت نیز وجود دارد. همچنین این سقف مقاومت بالایی در برابر زلزله دارد.

سقف تیرچه کامپوزیت و پلیمر کرومیت نیز از انواع دیگر این سقف هستند که در سقف تیرچه کامپوزیت با استفاده از تیرآهن مصرف تیرچه را کاهش می‌دهند. در سقف پلیمر کرومیت نیز از بلوک پلی استایرن در میانه تیرچه‌ها استفاده می‌شود تا سقف سبک شده و مقاومت آن نیز بالا برود.

 

سقف وافل

 

سقف وافل

یکی از اقتصادی‌ترین انواع سقف، سقف وافل است که در دسته دال‌های دوطرفه قرار می‌گیرد. سقف وافل با استفاده از قالب‌های مکعبی خاصی ساخته می‌شود که این قالب‌ها، پس از بتن‌ریزی تعدادی زیادی حفره توخالی در سقف ایجاد می‌کنند. به همین دلیل به سقف وافل سقف قابلمه‌ای نیز گفته می‌شود. استفاده از قالب‌های مکعبی حجم بتن مورد نیاز برای ساخت سقف وافل را پایین می‌آورد و سرعت بتن‌ریزی را نیز افزایش می‌دهد. همچنین در ساخت این سقف نیازی به میلگرد حرارتی یا مواد روان کننده بتن ندارید. از دیگر مزایای این سقف، کاهش حجم میلگرد مصرفی است.

 

برای داشتن کم‌هزینه‌ترین سقف ساختمان، باید مصالح مورد نیاز خود را از فروشگاه‌های معتبر و با قیمت منصفانه بخرید. یکی از این فروشگاه‌ها، سایت آهنگر است که تنوع مقاطع فولادی در آن زیاد است و تمامی مصالح فولادی مورد نیاز برای اجرای سقف را می‌توانید با مراجعه به آن تهیه کنید. قیمت میلگرد، تیرآهن و ... نیز در این سایت منصفانه و نزدیک به قیمت درب کارخانه است. همچنین تمامی بارهای ارسالی از انبارهای آهنگر با ضمانت واحد کنترل کیفیت ارسال می‌شوند و به همین دلیل، خیال شما از بابت کیفیت و اصالت کالا راحت خواهد بود.

 

سوالات متداول
سوالات متداول
پاسخ :

برای انتخاب یک سقف کم‌هزینه، باید به شرایط آب و هوایی محل احداث پروژه، شیب مورد نیاز، دستمزد اکیپ اجرایی، میزان مقاومت سقف، تعمیر و نگهداری و ... دقت کنید.

پاسخ :

سقف‌های تیرچه‌بلوک، تیرچه کامپوزیت و وافل، به ترتیب کم‌هزینه‌ترین انواع سقف ساختمان هستند.

ارسال نظر جدید