همه چیز درباره شغل آهن فروشی + سرمایه اولیه و نحوه راه اندازی

با نحوه محاسبه حداقل سرمایه برای آهن فروشی و پیش‌نیازهای این شغل آشنا شوید
انتشار: 1401/09/27
اخبار بروزرسانی: 1402/07/25
همه چیز درباره شغل آهن فروشی + سرمایه اولیه و نحوه راه اندازی

 

آیا آهن‌فروش‌ها هم مثل پزشکان پولدار هستند؟ آیا با آهن فروشی می‌توان یک‌شبه پولدار شد و سرمایه اولیه برای آهن فروشی ناچیز است؟ هیچ‌کس نمی‌تواند به این سؤالات پاسخ دقیقی بدهد و تمامی پاسخ‌های موجود هم در حد شایعه هستند. این شغل وسوسه کننده، چالش‌های زیادی دارد که تنها یکی از آن‌ها بالا بودن حداقل سرمایه برای آهن فروشی است. با این وجود در این مطلب از وب سایت آهنگر قصد داریم تا به معرفی این شغل پرداخته و همه چیز درباره راه اندازی شغل آهن فروشی را برایتان شرح دهیم. پس با ما همراه باشید تا در این مطلب اطلاعات جامع و کاملی را در مورد این شغل به شما ارائه کنیم.

 

 

 شغل آهن فروشی

پیش از آن که بخواهیم شما را با مواردی چون سرمایه اولیه برای آهن فروشی، میزان سود آن و... آشنا کنیم، نیاز است تا به صورت کلی در مورد این شغل صحبت کنیم. آهن فروشی شغلی است که در آن شما انواع مختلفی از آهن و آلیاژهای آن را به فروش می‌رسانید. به صورت کلی آهن آلات یکی از اصلی‌ترین نیازهای بشر است. این محصولات که به وفور نقش پررنگی در زندگی بشر دارند، تنوع بالایی داشته و از آن‌ها برای ساخت و ساز، تولید لوازم خانگی، تولید لوازم صنعتی و ... استفاده می‌شود.
آهن فروشان با خرید عمده آهن از کارخانه‌ها و معادن استخراج آهن بخش زیادی از نیاز بازار آزاد را تامین می‌کنند. بنابراین شاید بتوان گفت که راه اندازی آهن فروشی، کسب و کاری با درآمد بالا است که راه اندازی آن چندان سخت به نظر نمی‌رسد.

اگر بخواهیم شما را با مهم‌ترین مزایای شغل آهن فروشی آشنا کنیم، باید گفت که به صورت کلی تقاضای زیادی برای خرید انواع آهن آلات وجود دارد؛ چرا که آهن آلات یکی از اصلی‌ترین نیازهای بشر است. از این محصولات به وفور در صنایع مختلف استفاده می‌شود. بنابراین، تقاضا برای آهن آلات همیشه بالا است.
برای فعالیت در این حوزه، سرمایه اولیه خیلی زیادی لازم نیست و برای راه اندازی آهن فروشی، می‌توانید با سرمایه اولیه اندکی هم به صورت خرد آهن فروشی کرده و به مرور زمان کسب و کار خود را گسترش دهید.
از دیگر مزایای این شغل می‌توان به بازگشت سرمایه سریع اشاره کرد. آهن آلات یک کالاهای پرفروش هستند و به سرعت به فروش می‌روند. بنابراین، بازگشت سرمایه در این کسب و کار نسبتاً سریع است.
با وجود مزایا گوناگونی که این شغل دارد، با این حال فعالیت در این حوزه معایب خاصی نیز دارد. اولاً این که رقابت زیادی در این بازار وجود دارد و آهن فروشی یکی از مشاغل پرطرفدار است. به همین افراد زیادی به این کسب و کار روی آورده اند، بنابراین رقابت در این بازار نسبتاً زیاد است.
همچنین فعالیت در این حوزه هزینه‌های بالای حمل و نقل دارد. به دلیل آن که آهن آلات محصولات سنگینی هستند، حمل و نقل آن‌ها هزینه بالایی دارد. این امر می‌تواند بر سودآوری این کسب و کار تأثیر بگذارد.
از دیگر مواردی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که فعالیت در این حوزه نیاز به دانش و تجربه دارد. در واقع برای موفقیت در این کسب و کار، نیاز به دانش و تجربه کافی در مورد آهن آلات دیده می‌شود.
 

سرمایه اولیه برای آهن فروشی چقدر است؟

پیش از آن‌که بدانید سرمایه اولیه برای آهن فروشی چقدر است، باید ابتدا با عوامل مؤثر بر تعیین حداقل سرمایه برای آهن فروشی آشنا شوید. این عوامل عبارت‌اند از:

 

متراژ محل کسب

مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده در متراژ محل کسب، این است که شما از اول ابعاد کسب‌وکار خود را چقدر در نظر بگیرید. پیش از خرید یا اجاره این مکان، به این نکته توجه کنید که اگر موفق شوید احتمال بزرگ‌تر شدن کسب‌وکار شما وجود دارد و در صورت امکان، سعی کنید مکان مورد نظر را کمی بزرگ‌تر انتخاب کنید. البته آنلاین یا آفلاین بودن کسب‌وکار شما نیز تأثیر زیادی در انتخاب محل کسب و انبار دارد.

با این حال بسیاری معتقدند که حداقل فضای لازم برای راه اندازی شغل آهن فروشی 500 متر است و این مکان علاوه بر نزدیک بودن به مشتریان بالقوه و تأمین‌کنندگان شما، باید در محلی باشد که دسترسی به آن آسان بوده و فضای لازم را برای پر کردن وانت، تریلی و ... داشته باشد. هزینه خرید یا اجازه چنین مکانی، بخش بزرگی از سرمایه اولیه برای آهن فروشی را مشخص می‌کند.

 

هزینه تجهیزات، قفسه‌بندی و ...

احتمالاً می‌دانید که مقاطع فولادی مختلف مثل میلگرد را نباید مستقیماً روی زمین قرار دهید و با توجه به قیمت میلگرد امروز، اهمیت مراقبت از آن بیشتر از قبل هم شده است. برای جلوگیری از زنگ زدن مقاطع فولادی، باید قفسه‌بندی انجام دهید و هر مقطع فولادی را بر اساس نوع، سایز و ... نیز تفکیک کنید تا بتوانید کار مشتری را سریعاً راه بیندازید. همچنین انبار و محل کسب شما باید تهویه مناسبی داشته باشد و مجهز به جرثقیل سقفی و لیفتراک باشد.

لوازم موردنیاز شما تنها محدود به قفسه‌بندی و تجهیزات اداری نمی‌شود. اگر هزینه خرید یک یا چند دستگاه وانت یا نیسان را در حداقل سرمایه برای آهن فروشی لحاظ کنید، می‌توانید نسبت به رقبای خود برتری داشته باشید و علاوه بر جلوگیری از سرگردانی مشتری پس از خرید، سود حمل‌ونقل آهن‌آلات نیز به جیب خودتان می‌رود.

 

هزینه مواد اولیه

سود آهن فروشی به ازای هر شاخه یا هر کیلوگرم ناچیز است و اگر بخواهید سرمایه اولیه خود را در مدت کوتاهی برگردانید و درآمد ماهانه مناسبی داشته باشید، باید قدرت تأمین آهن‌آلات برای پروژه‌های بزرگ و کوچک را داشته باشید. اکثر مسئولان خرید پروژه‌های عمرانی، آهن‌آلات را به‌صورت بندیل یا ظرفیتی می‌خرند و اگر به قیمت تیرآهن و سایر مقاطع فولادی در حال حاضر نگاهی بیندازید، حدود هزینه مواد اولیه و سرمایه اولیه برای آهن فروشی دستتان می‌آید.

همچنین اطلاع از ابعاد هر شاخه از مقاطع فولادی و تعداد هر کدام در هر بندیل، دید خوبی در مورد حداقل فضای موردنیاز برای کارتان به شما می‌دهد.

 

دستمزد پرسنل

احتمالاً اگر دید اندکی در مورد این شغل داشته باشید می‌دانید که مقاطع فولادی اصلاً سبک نیستند و احتمالاً تنهایی نمی‌توانید بارهای چند تنی را سوار تریلی و وانت کنید. به جز کارگر انبار، داشتن حسابدار و انباردار از ملزومات کار آهن فروشی است و دستمزد آن‌ها میزان سرمایه اولیه برای آهن فروشی را بالا می‌برد. برخی از افراد خبره این حوزه، معتقدند که تعداد پرسنل موردنیاز برای شروع کار آهن فروشی، بین 10 تا 15 نفر است.

 حداقل سرمایه برای آهن فروشی

 برای این که بتوانید در شغل آهن فروشی فعالیت کنید، نیاز است تا بدانید که حداقل سرمایه برای آهن فروشی چقدر است؟ در جدول زیر در مورد این مسئله اطلاعات کافی را به شما ارائه خواهیم کرد:

خرید محصول

۵ میلیارد تومان

امنیت فروشگاه

10 میلیون تومان

دکوراسیون فروشگاه

۳۰ میلیون تومان

تجهیزاتی چون باسکول و جرثقیل

۵۰ میلیون تومان

 البته که این هزینه‌ها تقریبی بوده و شما می‌توانید با مبالغ کمتر و مقدار کمتر آهن، فعالیت خود را در این بازار شروع کرده و به مرور اقدام به گسترش بیزینس خود کنید.

 برای راه اندازی آهن فروشی باید از کجا شروع کنید؟

فراهم کردن سرمایه اولیه برای آهن فروشی، همه چیز نیست. برای شروع این کار به دانش فنی نیاز دارید و باید کمی هم از علم اقتصاد سر در بیاورید؛ یعنی تحلیل بازار بلد باشید و بتوانید رفتار بازار را پیش‌بینی کنید. همچنین باید دائم گوش‌به‌زنگ اخبار باشید و با توجه به نوسانات قیمت آهن، به‌موقع بخرید و بفروشید تا سود کنید. اگر این پیش‌نیازها را ندارید، باید شخصی یا اشخاصی را همراه خود کنید که این موارد را بلد باشد و همه چیز درباره راه اندازی شغل آهن فروشی را بداند.

برای گرفتن جواز آهن فروشی به مدارک زیر نیاز دارید:

  •   اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه
  •  اصل و کپی کارت هوشمند ملی
  •  اصل و کپی کارت پایان خدمت
  •  کپی آخرین مدرک تحصیلی
  • 12 قطعه عکس سه در چهار
  •  تکمیل فرم‌های اتحادیه
  •   گواهی اثبات عدم سوءپیشینه
  •  گواهی اثبات عدم اعتیاد
  • اصل و کپی اجاره‌نامه یا سند مالکیت
  •   تأییدیه اداره اماکن نیروی انتظامی
     

پس از اجاره و تجهیز محل کسب و گرفتن جواز، باید به فکر تأمین مواد اولیه و استخدام پرسنل باشید. برای تأمین مواد اولیه می‌توانید از طریق درب کارخانه، بورس کالا یا بنگاه‌های آهن اقدام کنید که دو روش اول برای آن‌هایی که اول راه هستند چندان آسان نیست و باید با کم کردن سود خود و خرید عمده از بنگاه آهن، کم‌کم جای پای خود را در بازار آهن و فولاد سفت کنند. به موازات تأمین مقاطع فولادی، باید به فکر برقراری ارتباط با مشتریان بالقوه یعنی پروژه‌های ساختمانی، پیمانکاران، سازندگان تیرچه و ... باشید.

 

مزایا و معایب شغل آهن فروشی چیست؟

آهن فروشی می‌تواند سود زیادی را نصیب شما کند و اگر هوشمندانه عمل کنید، حتی ممکن است سرمایه اولیه برای آهن فروشی در مدت کوتاهی باز گردد. با این حال این شغل دردسرها و مزایا و معایبی هم دارد که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوید:

 

مزایای شغل آهن فروشی

1.   سود بالا در خریدوفروش‌های عمده

2.  وجود تقاضای همیشگی برای مقاطع فولادی

3.  ثبات ارزش آهن

4.  ریسک نگهداری پایین مقاطع فولادی

5.  تنوع بالای تأمین‌کنندگان

 

معایب شغل آهن فروشی

1.   نیاز به سرمایه اولیه زیاد

2.  نیاز به فضای بزرگ برای انبار

3.  ساعات کار طولانی

4.  ریسک و زحمت زیاد

5.  سرمایه در گردش بالا

 

به منظور تخمین حداقل سرمایه برای آهن فروشی، می‌توانید سری به سایت آهنگر بزنید و با مشاهده قیمت پروفیل و سایر مقاطع فولادی، هزینه خرید مقاطع فولادی موردنیازتان را تخمین بزنید. همان‌طور که گفتیم آهن فروشی شغل پر ریسکی است و به شما توصیه می‌کنیم تا زمانی که همه چیز درباره راه اندازی شغل آهن فروشی را نمی‌دانید و سرمایه اولیه برای آهن فروشی را به دست نیاورده‌اید، وارد این حرفه نشوید.

 درآمد آهن فروشی

 نکته ای که در مورد شغل آهن فروشی باید به آن توجه داشته باشید، این است که با وجود این که این شغل سختی و مشقت‌های زیادی دارد، با این فعالیت در این حوزه درآمد قابل توجهی را برای شما به ارمغان می‌آورد. این موضوع باعث شده تا بیشتر افراد حاضر باشند تا سختی‌های این حرفه را تحمل کرده ولی درآمد بالایی به دست بیاورند.
درآمد آهن فروشی بستگی به میزان و مقدار فروش روزانه شما بستگی دارد. البته نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید، این است که سود آهن فروشی بین 2 تا ۵ درصد از کل فروش است. البته که این درصد با توجه به نوع محصول و تاثیرات نوسانات بازار می‌تواند تغییر کند.
مهم‌ترین عاملی که باعث می‌شود تا سود و درآمد آهن فروشی افزایش پیدا کند، خرید آهن آلات با قیمت پایین است. برای رسیدن به این هدف نیاز است تا از طریق کارخانه‌ها، با پایین‌ترین قیمت اقدام به خرید آهن آلات کنید. البته برای خرید مستقیم از کارخانه نیاز است تا مقدار بالایی را سفارش دهید. این موضوع می‌تواند برای کسب و کارهای کوچک و محلی چالشی باشد. در چنین شرایطی می‌توانید به سراغ فروشگاه‌های واسط آمده و از این طریق اقدام به خرید آهن آلات در حجم‌های کم با قیمت کارخانه خود کنید. یکی از برترین مجموعه‌های فعال در این حوزه، فروشگاه آهنگر است.
آهنگر از جمله وب سایت‌هایی است که در حوزه فروش آهن آلاتی مثل میلگرد و... فعال است و در صورتی که نیاز دارید تا انواع آهن آلات را با پایین‌ترین قیمت خریداری کنید، می‌توانید با شماره 02143000023 تماس بگیرید و این دسته از محصولات را از سایت آهنگر خریداری کنید. لازم به ذکر است که می‌توانید از طریق وب سایت آهنگر، قیمت میلگرد و سایر آهن آلات را به صورت آنلاین و لحظه ای مشاهده کنید.


حرف آخر 
در این مطلب از وب سایت آهنگر نگاهی به شغل آهن فروشی انداخته و بیان کردیم که برای فعالیت در این حوزه نیاز است تا به چه نکاتی توجه داشته باشید، سرمایه اولیه شما چقدر باشد و سود فعالیت در این حوزه چقدر است. در انتها نیز شما را با آهنگر آشنا کرده و بیان کردیم که چگونه می‌‎توانید با خرید آهن آلات از این مجموعه، سود خود را در حوزه فروش آهن افزایش دهید.

سوالات متداول
سوالات متداول
پاسخ :

برای گرفتن جواز کسب آهن فروشی باید علاوه بر مدارک شناسایی، گواهی سوءپیشینه و عدم اعتیاد نیز داشته باشید و موافقت اتحادیه و اماکن را نیز کسب کنید.

پاسخ :

وسعت محل کسب، هزینه مقاطع فولادی، هزینه پرسنل، تجهیزات و ... از جمله عوامل مؤثر بر تعیین حداقل سرمایه برای آهن فروشی هستند.

نظرات
محمد نامداری
یکشنبه 12 شهریور 1402
درود بر شما . ملک رو دارم اما ساخته نیست . شروع در زمینه پروفیل های سبک یا نبشی چطوره
کیارش رگنی سنگریزه
سه شنبه 7 شهریور 1402
خرید اهن الات اهن فروشی زدم زمین دارم تابلوشم نصب کردم مهندس معمارم ولی تا حالا کار نکردم خریدمو چموری باید بزنم نیاز مبرم به مشاوره دارم
مدیر سایت
سه شنبه 7 شهریور 1402
سلام و درود
کارشناسان ما بزودی با شما تماس خواهند گرفت و مشاوره لازم را به شما ارائه خواهند داد
مصطفی فلاحی
پنجشنبه 14 اردیبهشت 1402
من میخوام بدونم برای نبشی قوطی چقد سرمایه اولیه میخوام
ارسال نظر جدید