در جوامع امروزی انسانها بعد از گذراندن ساعتهای زیادی در محیط کار، خواستار زندگی در محیطی ساکت و آرام هستند. ساختن ویلا و زندگی در محیط ویلایی میتواند تا حد زیادی آرامش را برای انسان به ارمغان آورد و یکی از نیازهای اساسی یعنی آسایش و رفاه را تامین کند. اما سوالی که مطرح میشود این است که برای ساخت ویلا در سال 1402 با توجه به وضعیت اقتصادی چقدر باید هزینه کرد؟ سال 1402 را میتوان یک سال تورمی و سخت در رابطه با اقتصاد در نظر گرفت. این تورم بر تمام اصناف از جمله ساخت و ساز نیز اثر گذاشته است. با ما همراه باشید چراکه در ادامه قصد داریم در رابطه با هزینه ساخت خانه ویلایی 100 متری در سال 1402 صحبت کنیم.
مراحل ساخت خانه ویلایی و برآورد هزینه ساخت در سال 1402
برای شروع ساخت و ساز باید طبق مراحل زیر پیش بروید و در ابتدای کار به صورت تقریبی هزینههای لازم را محاسبه کنید که ما در این بخش از مطلب همین قصد را داریم:
خرید زمین
ابتداییترین و مهمترین مرحله برای ساخت ویلا، انتخاب و تهیه زمین است. وقتی در ایران صحبت از ویلا میشود، یک خانه حیاط دار در ذهن میآید که اغلب در تعطیلات برای استراحت استفاده میشود. بنابراین علاوه بر زمین مورد نیاز برای زیربنا، متراژی نیز برای فضای سبز و سایر امکانات رفاهی در نظر گرفته میشود.
هزینه خرید زمین در شهرهای مختلف، با توجه به بافت منطقه متفاوت است. بنابراین در ادامه بحث وقتی صحبت از هزینه ساخت خانه ویلایی میکنیم، این هزینه بدون در نظر گرفتن زمین است.
گرفتن پروانه ساختمانی یا مجوزهای ساخت و ساز
بعد از تهیه زمین، نوبت به گرفتن مجوزهای لازم برای ساخت و ساز میرسد. برای این منظور باید به شهرداری محلی که زمین در آن منطقه واقع شده بروید و مدارکی همچون نقشههای عملکردی-اجرایی، برگههای مالیاتی، برگه تعهد کارفرما، برگه تعهد نظارت، برگه تعهد محاسبات را به شهرداری ارائه دهید. هزینه گرفتن مجوزهای ساخت و ساز به طور متوسط سالیانه 30 درصد نسبت به سال قبل افزایش مییابد.
شهرداری با توجه به نقشه ساخت و ساز و تعداد طبقاتی که امکان ساختن در زمین وجود دارد، ممکن است هزینه متفاوتی دریافت کند. نکتهای که میتواند قابل توجه باشد، ساخت و ساز در مناطقی است که شهرداری برای سازندگان در این مناطق تخفیفهایی در نظر میگیرد. از جمله آنها، مناطق بافت فرسوده است.
خرید مصالح مورد نیاز
میزان مصالح موردنیاز برای ساخت و ساز با توجه نوع ویلا متفاوت است. ساخت ویلا با استفاده از اسکلت بتنی و یا اسکلت فولادی از مولفههایی است که نوع مصالح مصرفی را تعیین میکند. در ادامه مصالح مورد نیاز برای ساخت یک مترمربع خانه ویلایی توضیح داده میشود.
آهن
به ازای هرمترمربع ساخت خانه ویلایی با اسکلت فولادی به 50 تا 75 کیلوگرم آهن نیاز است. قیمت آهن با توجه به نوسانات بازارهای جهانی، نرخ ارز، حجم عرضه و تقاضا، فصل ساخت و ساز و ... متفاوت است. برای ساخت یک ویلای 100 متری حدود 8 تن آهن مورد نیاز است.
میلگرد
برای ساخت یک مترمربع ویلا با اسکلت بتنی چیزی حدود 50 کیلوگرم میلگرد مورد نیاز است. به عنوان مثال برای ساخت ویلای 100 متری 5 تن میلگرد نیاز دارید. قیمت میلگرد نیز با توجه به نوسانات متفاوت است.
بتن
در هر متر مربع حدود 0.4 متر مکعب بتن مورد استفاده قرار میگیرد. کیفیت و عیار بتن از مواردی است که حتما باید مورد توجه قرار دهید.
تیرچه
در هر متر مربع 1.4 متر تیرچه استفاده میشود که با توجه به نوسانات بازار قیمت آن متغیر است.
یونولیت
یونولیت برای عایق سازی مورد استفاده قرار میگیرد و در هر متر مربع، 0.8 یونولیت برای ساخت و ساز استفاده میشود.
برای اطلاع از قیمت آهن، قیمت میلگرد و قیمت سایر مصالح ساختمانی میتوانید به سایت آهنگر مراجعه کنید و یا با کارشناسان ما تماس بگیرید. اصالت و کیفیت و همچنین قیمت منصفانه و نزدیک به درب کارخانه از ویژگی های محصولات ما در آهنگر است.
دستمزد نیروی انسانی
از دیگر عوامل تاثیرگذار در محاسبه هزینه ساخت خانه ویلایی 100 متری در سال 1402 ، دستمزد نیروی انسانی است. به طور متوسط دستمزد کارگران 30 تا 35 درصد مبلغ مورد نیاز برای ساخت هر متر مربع است. همینطور در سال 1402 دستمزد نیروی کار مجرب تا 50 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.
برآورد هزینه ساخت خانه ویلایی 100 متری
با در نظر گرفتن تمام موارد بالا میتوان گفت برای ساخت یک متر مربع ویلا 100 متری در سال 1402 به مبلغی بین 9 تا 18 میلیون تومان نیاز است. وجود این دامنه تغییر به دلیل نوع مصالح مصرفی و دیگر عوامل موثر است.
ساخت ویلا در انواع مختلف
ویلاها در انواع مختلفی مانند فلت، نیم پیلوت، پیلوت، دوبلکس و تریبلکس ساخته میشوند. بدیهی است که هزینه ساخت یک ویلای فلت در مقایسه با ویلای دوبلکس کمتر است.
- ویلای فلت: ویلای فلت یا یک طبقه که ویلایی است که تمام بخشهای ویلا در یک طبقه ساخته میشوند. اکنون نیز مانند گذشته بسیاری از ویلاها به صورت فلت طراحی و اجرا میشوند. هزینه ساخت یک متر مربع ویلای فلت در سال 1402 حدود 9 تا 12 میلیون تخمین زده میشود.
- ویلای نیم پیلوت: این نوع ویلا بین ویلای فلت و دوبلکس قرار دارد و مدت ها مورد استقبال بود. در این نوع ویلا که به یک و نیم طبقه نیز معروف است تعداد پلهها کمتر از دوبلکس است و یک مزیت محسوب میشود. هزینه ساخت یک متر مربع ویلای نیم پیلوت بین 11 تا 14 میلیون است.
- ویلای دوبلکس: در ویلای دوبلکس، امکانات با توجه دو طبقه بودن بیشتر است، در طبقه دوم تمام امکانات طبقه اول به جز آشپزخانه وجود دارد. به دلیل ارتفاع در طبقه دوم، چشم انداز این ویلا بسیار مهم است. هزینه ساخت ویلای دوبلکس در سال 1402 به ازای هر متر مربع بین 13 تا 15 میلیون تومان برآورد میشود.
- ویلای تریبلکس: یک ویلای مجهز با سه طبقه که تمام طبقات متعلق به یک مالک است. در برخی ویلاهای تریبلکس برای راحتی از آسانسور نیز استفاده میشود. این ویلاها را میتوان از مجهزترین ویلاها به شمار آورد که اغلب چشمانداز جذابی نیز دارند. هزینه ساخت ویلای تریبلکس بسیار بالا و حدود 17 میلیون تومان برای هر متر مربع است.
سایر عوامل موثر بر هزینه ساخت خانه ویلایی 100 متری در سال 1402
علاوه بر هزینههایی که در رابطه با ساخت خانه ویلایی گفته شد، هزینههای جانبی دیگری نیز وجود دارند. باغ، استخر، نورپردازی، محوطه نشیمن و آلاچیق از جمله امکاناتی هستند که برخی افراد مایل هستند تا در خانه ویلایی خود داشته باشند و برای ساخت آنها نیز هزینه پرداخت کنند.
یکی از اجزای مهم هر خانه ویلایی حیاط و محوطه سازی آن است. با توجه به نوع محوطه سازی، درختها و گیاهان مورد استفاده در حیاط، هزینههای ساخت متفاوت خواهد بود. ساخت استخر و نوع طراحی داخلی ویلا و متریال مورد استفاده مثل کابینتها، شیرآلات و تجهیزات و همینطور تعبیه مکانی برای پارکینگ همگی از عواملی هستند که میتوانند تغییراتی روی هزینه ساخت خانه ویلایی داشته باشند.
در این مقاله به محاسبه هزینه ساخت خانه ویلایی 100 متری در سال 1402 پرداختیم. عواملی مثل مصالح مورد استفاده نظیر آهن و میلگرد، نوع ویلا و همینطور امکانات رفاهی دیگر روی هزینههای ساخت خانه ویلایی تاثیرگذارند. هزینه ساخت یک متر مربع خانه ویلایی را به طور متوسط محاسبه کردیم. در نهایت قبل از شروع به ساخت و ساز بهتر است مشاورههای لازم را از متخصصان بگیرید. کارشناسان ما در آهنگر آمادهاند تا اطلاعات قیمتی مصالح ساختمانی مختلف را در اختیار شما قرار دهند.