هزینه جواز ساخت سال 1402 چقدر است؟

در این مطلب از وب سایت آهنگر قصد داریم تا شما را با هزینه جواز ساخت سال 1402 آشنا کنیم.
انتشار: 1402/04/21
اخبار بروزرسانی: 1402/06/26
هزینه جواز ساخت سال 1402 چقدر است؟

به منظور ساخت خانه در سال 1402 نیاز است که مجوزهای لازم را دریافت کنید تا به شما اجازه فعالیت قانونی و آغاز فرآیند ساخت و ساز داده شود. یکی از این جوازهایی که باید دریافت کنید، جواز ساخت است که به شکل رسمی از سوی شهرداری صادر می‌شود. این جواز به مالک یا پیمانکار داده شده تا بتوانند اقدام به ساخت و ساز و یا بازسازی ساختمان مربوطه بر مبنای قوانین و ضوابط موجود کنند.

به منظور دریافت جواز ساخت در سال 1402 نیاز است تا مراحل مشخصی را طی کرده و هزینه‌ مربوطه را پرداخت کنید تا در نهایت این جواز در اختیار شما قرار بگیرد. در این مطلب از وب سایت آهنگر قصد داریم تا شما را با هزینه جواز ساخت سال 1402 آشنا کنیم.

 

پروانه ساختمان و جواز ساخت چیست؟

یکی از مجوزهایی که برای شروع پروژه ساخت و ساز نیاز است تا اقدام به دریافت آن کنید، پروانه ساختمان یا جواز ساخت است. این مجوز به صورت رسمی از سوی شهرداری صادر می‌شود و مالک یا نماینده حقوقی مالک باید درخواستی را به شهرداری ارائه دهد و سپس برای دریافت و اخذ پروانه ساختمان اقدام کنند. این جواز برای انجام فرآیند نوسازی، ساخت و ساز و یا بازسازی مهم است و در صورتی که اقدام به ساخت و ساز بدون دریافت این جواز کنید، فرآیند ساختمان سازی شما غیر قانونی بوده و مراجع نظارتی در صورتی که متوجه شوند که شما جواز ساخت ندارید، به سرعت اقدام به متوقف کردن پروژه شما می‌کنند.

به منظور کسب این جواز، نیاز است تا مبلغی را به عنوان هزینه جواز ساخت، به مراجع ذی صلاح و مربوطه پرداخت کنید. به دلیل آن که انجام عملیات ساخت و ساز، بدون صدور پروانه یا مجوز ساخت فرآیندی غیر قانونی محسوب می‌شود، به همین دلیل نیاز است تا پیش از آغاز پروژه و در مراحل ابتدایی حتماً برای اخذ این جواز اقدام کنید.

بر روی مجوز ساخت شما اطلاعات مختلفی درج شده است. مساحت زیر بنا، تعداد طبقات ساختمان، تاریخ صدور پروانه، مشخصات مالک حقیقی یا حقوقی، شماره پلاک ثبتی، اسامی مهندسین ناظر، کروکی زمین، نوع اسکلت ساختمان و... تنها برخی از اطلاعاتی هستند که روی جواز ساخت وجود دارد.

 

آیا تمامی پروژه‌ها نیاز به دریافت جواز ساخت دارند؟

یکی از سوالات مهمی که افراد مطرح می‌کنند، این است که کدام پروژه‌ها نیاز به دریافت جواز ساخت دارند؟ در پاسخ باید گفت که به منظور انجام تعمیرات ساده بر روی ساختمان خود نیازی به اخذ جواز ساخت ندارید و شما به عنوان پیمانکار یا خود مالک می‌توانید بدون درخواست مجوز، اقدام به انجام این کار کنید.

از سوی دیگر اما در پروژه‌های ساخت یا بازسازی که از طریق آن قرار است تا تغییرات عمده ای در ساختار ساختمان خود اعمال کنید، باید حتماً مجوزهای مربوطه را از شهرداری دریافت کنید. همچنین برای ساخت یک ساختمان از صفر تا صد نیز حتماً باید جواز ساخت را کسب کنید.

لازم به ذکر است که با دریافت این جواز ساخت می‌توانید از تسهیلات بانکی استفاده کرده، اقدام به بیمه کردن ساختمان و افراد مشغول به کار در ساختمان کرده و به صورت کلی فرآیندهای مختلف ساخت و ساز را به صورت قانونی طی کنید.

مراحل دریافت جواز ساخت ساختمان

 

 

مراحل دریافت جواز ساخت ساختمان از شهرداری

پیش از بررسی هزینه جواز ساخت سال 1402 نیاز است تا شما را با مراحل دریافت این جواز آشنا کنیم. برای اخذ پروانه ساخت از شهرداری نیاز است تا گام‌های زیر را بردارید:

تشکیل پرونده

در گام اول برای دریافت جواز ساخت، باید مالک یا نماینده حقوقی مالک به شهرداری یا دفاتر خدمات الکترونیک شهر برای اخذ پروانه ساخت آمده و درخواست مجوز ساخت خود را ثبت کند.

به منظور ثبت درخواست و تشکیل پرونده باید مالک اصل و تصویر سند مالکیت، اصل و تصویر کارت ملی یا شناسنامه، برگه تسویه حساب عوارض نوسازی و عوارض شهرداری سال جاری و سال‌های پیشین را ثبت رسمی کند. با انجام این کار، پرونده شما تشکیل شده و مراحل اداری برای صدور جواز ساخت آغاز می‌شود.

بازدید از ملک

گام بعدی برای دریافت جواز ساخت، بازدید ملک از سوی شهرداری است. پس از تشکیل پرونده، از سوی شهرداری نماینده‌ای برای بازدید به مکان احداث ملک در محل حاضر می‌شود. در این مرحله نیاز است تا نماینده شهرداری ابعاد ملک، عرض خیابان ساختمان‌های مجاور بنا و... را به صورت دقیق بررسی و ارزیابی کند.

ارائه گزارش مأمور فنی و کاربری ملک

اگر قصد دارید تا در شهرهای بزرگی چون تهران اقدام به ساختمان سازی کنید، نیاز است تا کارشناسی از سوی شهرداری وضعیت ملک و منطقه‌ای که قصد ساخت خانه در آن را دارید را بررسی کند. در این مرحله نیاز است تا تایید شود که ساخت بنا از سوی شما با پروژه‌های عمرانی منطقه تداخلی نداشته باشد.

دستور نقشه

پس از طی کردن مراحل بیان شده، نیاز است تا دستور تهیه نقشه از سوی شهرداری به مالک داده شود. در دستور نقشه اطلاعاتی چون ابعاد ملک پس از انجام اصلاحات از سوی شهرداری، تعداد طبقات و سطح اشغال برای هر طبقه به صورت رسمی ثبت و درج می‌شود. بر این اساس متراژ سند و همچنین عرض گذر نیز تعیین می‌شود. سپس نیاز است تا دستور نقشه را به مهندس معمار ارجاع دهید تا فرآیند طراحی آغاز شود.

طراحی نقشه

در این گام نیاز است تا بر اساس ضوابط و دستور نقشه صادره از سوی شهرداری، نقشه‌ی ساختمان طراحی شود. طراحی نقشه مهم‌ترین گامی است که برای دریافت جواز ساخت باید انجام دهید. همچنین در هنگام طراحی نقشه باید تعداد پارکینگ و کیفیت فضاها نیز به شکل دقیق تعیین شود.

پس از طراحی نقشه، باید این نقشه‌ها به شهرداری ارسال شود تا بر اساس ضوابط مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد. در صورتی که نقشه طراحی شده نیاز به اصلاح داشته باشد، باید این اصطلاحات را انجام دهید و مجدداً به شهرداری ارسال کنید تا در نهایت بتوانید تأییدیه نقشه را دریافت کنید.

پرداخت هزینه‌های مربوطه

پس از ثبت نقشه طراحی شده، حال نیاز است تا هزینه‌های مربوطه را برای دریافت جواز پرداخت کنید. این هزینه بر اساس پارامترهای مختلفی تعیین می‌شود که در بخش‌های بعدی شما را با آن آشنا خواهیم کرد.

تهیه مدارک پیش نویس

پس از پرداخت هزینه‌های مربوطه نیاز است تا از مدارک شما پیش نویس تهیه شود. برای تهیه پیش نویس، باید مالک شخصاً به دفاتر خدمات شهری مراجعه کنند و فرم درخواست تعیین ناظر را کامل کنند. پس از ثبت و تکمیل این فرم باید منتظر تماس و معرفی ناظر بمانید. سپس نیاز است تا پس از تعیین ناظر، بین شما به عنوان مالک ساختمان و ناظر قراردادی امضا شود.

برای تکمیل پرونده نیاز است تا مدارکی چون برگه سبز مهر شده 4 رشته شامل سازه، معماری، برق و مکانیک، برگه سبز یا سهمیه ناظر، قرارداد مالک و ناظر، برگ تعهد رعایت اصلاحیه و تأییدیه نما، فایل‌های نقشه ساختمان، برق و نقشه مکانیک، چک لیست‌های مباحث 19 و 6 زلزله، برگه تعهد مشاوره ژئوتکنیک و تأییدیه خاک را ارائه دهید تا در نهایت بتوانید برای دریافت جواز ساخت اقدام کنید.

چاپ پروانه

پس از طی کردن تمامی مراحل گفته شده، در نهایت می‌توانید پس از دریافت تأییدیه‌های دفتر خدمات شهری، تأییدیه طرح تفصیلی بر و کف، تأییدیه رئیس صدور پروانه ساختمان، معاون شهرسازی و معماری و تأییدیه شهردار در نهایت جواز ساخت را به صورت سیستمی دریافت کنید.

                                     هزینه جواز ساخت

 

هزینه جواز ساخت چقدر است؟

یکی از اشتباهاتی که افراد به منظور ساخت و ساز مرتکب می‌شوند، این است که به منظور بررسی هزینه ساخت ساختمان تنها عواملی چون قیمت مصالح، قیمت زمین، قیمت آهن، دستمزد کارگران، قیمت میلگرد و... را بررسی و ارزیابی می‌کنند. این در حالی است که برای ایجاد ساختمان باید هزینه‌ای را نیز برای دریافت جواز ساخت پرداخت کنید.

پس از آن که شما را با مراحل دریافت جواز ساختمان آشنا کردیم، حال نیاز است تا به بررسی هزینه جواز ساخت سال 1402 بپردازیم. هزینه جواز ساخت بر اساس عوامل و پارامترهایی چون کاربری ملک، مساحت زمین، تعداد طبقات و واحدهای ساختمان، تعداد پارکینگ و… تعیین می‌شود و نمی‌توان رقم ثابتی را برای آن تعیین کرد. شما می‌توانید بر اساس فرمول زیر اقدام به تعیین هزینه جواز ساخت سال 1402 برای دریافت جواز یک ساختمان مسکونی یک طبقه کنید:

هزینه جواز ساخت یک ساختمان مسکونی یک طبقه = ضریب * (مساحت ناخالص زیربنا) – (تعداد پارکینگ تأمین شده * 20) * قیمت منطقه ای

در این فرمول نیاز است تا اقدام به تعیین مساحت ناخالص زیربنا کرده و سپس ضریب متناسب را بر اساس متراژ بنا تعیین کنید. شما می‌توانید از جدول زیر برای تعیین ضریب بر اساس مساحت ناخالص زیربنا کنید:

ضریب (درصد)

سطح زیربنا (مترمربع)

5

تا 60

10

از 60 تا 100

18

از 100 تا 150

30

از 150 تا 200

45

از 200 تا 300

65

از 300 تا 400

90

از 400 تا 500

120

500 به بالا

 

همچنین در صورتی که قصد دارید تا اقدام به دریافت جواز ساخت مجتمع‌های مسکونی کنید، نیاز است تا از فرمول زیر استفاده کنید:

هزینه جواز ساخت یک مجتمع مسکونی = ضریب * قیمت منطقه ای * (مساحت کل زیربنا * زیربنای درخواستی / تعداد کل واحدهای مسکونی * 100)

برای تعیین ضریب در فرمول بالا، نیاز است تا از جدول زیر استفاده کرده و طبق زیربنای درخواستی، این ضریب را تعیین کنید. سپس می‌توانید هزینه دریافت جواز ساخت را محاسبه کنید.

ضریب (درصد)

زیربنای درخواستی (مترمربع)

15

تا 200

20

از 200 تا 400

25

از 400 تا 600

30

600 به بالا

در کنار هزینه دریافت جواز ساخت، برای کاهش هزینه‌های ساختمان سازی، پیشنهاد ما این است که هزینه خرید مصالح را کاهش دهید. مجموعه آهنگر به عنوان یکی از وب سایت‌های معتبر در حوزه فروش آهن آلات این امکان را به وجود آورده تا شما بتوانید این دسته از محصولات را با قیمت مناسب خریداری کنید. درصورتی که نیاز به خرید این دسته از محصولات دارید، می‌توانید با شماره 02143000023 تماس بگیرید.

 

مدت زمان مورد نیاز برای دریافت جواز ساخت

در صورتی که هزینه‌های مربوط برای دریافت جواز ساخت را پرداخت کرده و مراحل اداری را طی کردید، نیاز است تا برای اخذ پروانه ساخت از 2 ماه تا بیش از 6 ماه صبر کنید تا این جواز به شما ارائه شود. از آن جایی که این مدت زمان به عوامل مختلفی وابسته بوده و طی کردن مراحل اداری می‌تواند طولانی باشد، به همین خاطر نمی‌توان زمان دقیقی را تعیین کرد که با گذشت آن می‌توانید اقدام به اخذ جواز ساخت کنید.

حرف آخر

در این مطلب از وب سایت آهنگر شما را با هزینه جواز ساخت سال 1402 آشنا کرده و بیان کردیم که در کنار عواملی چون قیمت میلگرد، قیمت مصالح، دستمزد کارگران و... نیاز است تا چقدر برای دریافت جواز ساخت هزینه کنید. بررسی موارد گفته شده در این مطلب به شما کمک می‌کند تا بتوانید به خوبی این هزینه را محاسبه کنید. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. لطفا در قسمت نظرات، تجربیات خود در زمینه دریافت جواز ساخت و هزینه‌های آن را با ما به اشتراک بگذارید.

ارسال نظر جدید