نحوه اجرای سقف شیروانی با ورق گالوانیزه، جامع و کامل

نحوه کاربرد ورق گالوانیزه در سقف شیروانی و روش اجرای آن چگونه است؟
انتشار: 1401/12/24
اخبار بروزرسانی: 1402/06/26
نحوه اجرای سقف شیروانی با ورق گالوانیزه، جامع و کامل

 

سقف شیروانی سقفی زیبا است که علاوه بر زیبایی، از نفوذ آب ناشی از بارندگی‌های فراوان و فشار ناشی از تجمع آن به سازه، جلوگیری می‌کند. سقف شیروانی تنها گزینه مورداستفاده برای ساختمان‌سازی در مناطق شمالی و مرطوب است و به همین دلیل اگر قصد ساختمان‌سازی در این مناطق را دارید، دانستن نحوه اجرای سقف شیروانی با ورق گالوانیزه برای شما واجب است. در این مقاله با روش اجرای این نوع سقف و علت کاربرد ورق گالوانیزه در ساخت آن آشنا می‌شوید.

 

 

علت کاربرد ورق گالوانیزه در ساختمان‌سازی چیست؟

ورق گالوانیزه در اصل همان ورق سیاه است که یک لایه از فلز روی به آن اضافه شده است. این کار با روش‌های مختلفی انجام می‌شود که در میان آن‌ها، حمام روی مذاب به عنوان بهترین روش گالوانیزاسیون شناخته می‌شود.

گالوانیزه کردن ورق سیاه باعث می‌شود مقاومت آن در برابر رطوبت و زنگ زدن افزایش پیدا کند و به همین دلیل این مقطع فولادی انتخابی مناسب برای بخش‌هایی از ساختمان است که احتمال زنگ زدن و آسیب دیدن آن‌ها به دلیل مجاورت با رطوبت وجود دارد. ورق گالوانیزه انتخابی مناسب برای تأسیسات (کانال‌های کولر) و به‌خصوص ساخت سقف است، چراکه علاوه بر مقاومت در برابر زنگ زدن تا چند سال، نیاز به تعمیرات و بازسازی ندارد و این موضوع از نقاط قوت نحوه اجرای سقف شیروانی با ورق گالوانیزه است.

 

ورق گالوانیزه در چه سقف‌هایی کاربرد دارد؟

ورق گالوانیزه نقش زیرسازی را در سقف‌هایی مثل سقف عرشه فولادی بازی می‌کند و از آن به عنوان مکمل میلگرد برای مسلح کردن بتن استفاده می‌شود. سقف عرشه فولادی به اندازه سقف شیروانی محبوب و پرکاربرد است و یکی از رایج‌ترین انواع سقف دال بتنی محسوب می‌شود، چراکه اجرای آن با سرعت بالایی انجام می‌شود و هزینه اجرای آن نسبت به برخی از انواع سقف عرشه بتنی پایین‌تر است.

یکی دیگر از کاربردهای ورق گالوانیزه، ساخت سقف شیروانی است. سقف شیروانی بیشتر در مناطقی با آب‌وهوای مرطوب و بارندگی‌های زیاد کاربرد دارد و نحوه اجرای سقف شیروانی با ورق گالوانیزه باعث می‌شود تا علاوه بر جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به داخل ساختمان، عمر سقف بالا برود و زیبایی آن افزایش پیدا کند. برای افزایش زیبایی نمای ساختمان، گاهی اوقات از ورق گالوانیزه رنگی استفاده می‌شود.

ورق گالوانیزه سینوسی پرکاربردترین نوع ورق گالوانیزه در ساخت سقف شیب‌دار است. این ورق ابتدا به‌صورت کلاف وارد خط تولید می‌شود و پس از بازشدن کلاف آن، با استفاده از تعدادی غلتک موج‌دار می‌شود.

 

سقف با ورق گالوانیزه

 

نحوه اجرای سقف شیروانی با ورق گالوانیزه چند مرحله دارد؟

در اولین مرحله از نحوه اجرای سقف شیروانی با ورق گالوانیزه، ابتدا خرپای سقف نصب می‌شود. نصب خرپای سقف برای مشخص کردن شکل نهایی آن و همچنین افزایش مقاومت سقف در برابر بارهای جانبی انجام می‌شود. خرپا سازه‌ای مثلثی شکل است که از مقاطع مثلثی تشکیل شده و این مقاطع، با اتصال پروفیل‌های فولادی به‌صورت بازویی ساخته می‌شوند. خرپاها بار سقف را به‌صورت منظم به سازه منتقل می‌کنند و از آنجایی‌که تجمع آب برف و باران می‌تواند بار زیادی را وارد کند، ساخت اصولی خرپای سقف شیروانی اهمیت زیادی دارد.

پس از نصب خرپا، آهن‌کشی و زیرسازی سقف انجام می‌شود. برای این کار، از پروفیل‌های فولادی مستطیلی استفاده می‌کنند.

سایر مراحل نحوه اجرای سقف شیروانی با ورق گالوانیزه به شرح زیر است:

 

برش ورق گالوانیزه

در این مرحله از نحوه اجرای سقف شیروانی با ورق گالوانیزه، با توجه به ابعاد سقف شیروانی، تک یا چند بر بودن آن و ... اقدام به برش ورق گالوانیزه می‌کنند، چراکه ممکن است ابعاد کارخانه‌ای ورق گالوانیزه سینوسی با ابعاد سقف هماهنگ نباشد. البته در صورتی‌که بخواهید سرعت نحوه اجرای سقف شیروانی با ورق گالوانیزه را بالا ببرید، می‌توانید از تأمین‌کننده خود بخواهید ورق‌ها را با ابعاد موردنظر شما برش بدهد و سوراخ کند.

 

سوراخ‌کاری ورق گالوانیزه

برای اتصال ورق گالوانیزه به شاه‌تیرها و خرپاهای سقف با استفاده از پیچ، ورق‌ها باید سوراخ شوند. حداکثر فاصله این سوراخ‌ها از لبه ورق (لبه سقف) باید 15.3 سانتی‌متر باشد تا بتوان از استحکام سقف اطمینان حاصل کرد.

 

نصب موقت ورق گالوانیزه روی سقف

در این مرحله برای این‌که محل دقیق نصب ورق‌ها دستتان بیاید، باید ورق‌ها را با یک اورلپ مناسب (5.5 سانتی‌متر) به‌صورت موقت روی سقف قرار دهید و آن‌ها را موقتاً به شاه‌تیرها ببندید. پیش‌نیاز این مرحله، اتمام زیرسازی و عایق‌بندی سقف است. برای عایق‌بندی سقف معمولاً از پشم سنگ یا پشم‌شیشه استفاده می‌شود.

 

 

سوراخ کاری سقف گالوانیزه

 

پیچ کردن ورق‌ها به سقف

در این مرحله از نحوه اجرای سقف شیروانی با ورق گالوانیزه، باید با استفاده از رول بولت و واشرهای پلی کربنات، اقدام به پیچ کردن ورق به شاه‌تیرها کنید و این کار را باید برای سمت دیگر سقف و برهای دیگر نیز انجام دهید.

 

اتمام کار

در آخرین مرحله از نحوه اجرای سقف شیروانی با ورق گالوانیزه، در محل تلاقی شیب‌ها یک کلاهک نصب می‌شود و در بخش انتهایی دو سمت شیب نیز باید اقدام به نصب پروفیل آبرو کنید. این پروفیل‌ها وظیفه انتقال آب جمع شده روی سقف به ناودانی‌ها را بر عهده دارند.

 

تمامی اتصالات، مقاطع فولادی و ورق گالوانیزه مورداستفاده در نحوه اجرای سقف شیروانی با ورق گالوانیزه را می‌توانید از فروشگاه آنلاین آهن‌آلات آهنگر تهیه کنید. جدا از سابقه طولانی آهنگر در حوزه فروش آهن‌آلات و رضایت حداکثری مشتریان آن، تضمین کیفیت و اصالت محصولات توسط واحد کنترل کیفیت آهنگر خیال شما را راحت می‌کند. همچنین قیمت تمامی مقاطع فولادی در آهنگر کاملاً منصفانه و نزدیک به قیمت درب کارخانه است.

 

سوالات متداول
سوالات متداول
پاسخ :

برای اطمینان از استحکام سقف، باید حداقل میان ورق‌ها حداقل 5.5 سانتی‌متر اورلپ وجود داشته باشد.
 

پاسخ :

برش ورق، سوراخ‌کاری، نصب موقت، پیچ کردن و نصب کلاهک و آبرو، از جمله مراحل نحوه اجرای سقف شیروانی با ورق گالوانیزه هستند.
 

ارسال نظر جدید