آیا تابهحال نام میلگرد ترانس به گوشتان خورده است؟ بهطورکلی میلگرد ترانس همان میلگرد ساده و بدون آج است که از مقاومت بسیار بالایی برخوردار است. کاربرد میلگرد ترانس بیشتر در مواردی است که ظاهر کار، اهمیت بالایی دارد، چرا که این نوع میلگرد به دلیل پولیش خوردن سطحی آینهای و صیقلی پیدا میکند. لازم به ذکر است که وزن میلگرد ترانس به طول و ضخامت آن بستگی دارد. این مقاله به معرفی میلگرد ترانس و کاربردهای آن اختصاص دارد و در انتها چند تولیدکننده میلگرد ترانس را نیز به شما معرفی کردهایم.
اما ابتدا میبایست با میلگردو انواع آن آشنا شوید:
انواع میلگرد
میلگرد دارای 2 نوع ساده و آجدار است که نوع آجدار آن نیز مجدد دارای 3 نوع آج مختلف است. میلگرد ساده معمولا با نام a1 و میلگرد آجدار با نام a2,a3,a4 شناخته می شوند. تفاوت میلگردهای آجدار نیز در نوع آج آنها است که در مقاله دیگری به بررسی کامل تفاوت میلگرد a2 و a3 و a4 پرداخته ایم.
مهمترین مراحل در روش ساخت میلگرد ترانس
در تولید این میلگرد از روش ریختهگری استفاده میشود؛ روش ساخت میلگرد ترانس به این صورت است که ابتدا این محصول بهوسیله فرآیند نورد گرم تولیدشده و سطح آن پولیش میخورد که این پولیش سبب ایجاد سطح صاف و صیقلی روی آن میشود. پولیش ممکن است بهصورت تکمرحلهای یا 2 مرحلهای صورت بگیرد که این امر، میلگردهای ترانس را از یکدیگر متمایز میکند. درنتیجه انواع میلگرد ترانس شامل تک پولیش و دو پولیش میشود. این محصول دارای 4 نوع دیگر هم هست که در ادامه به بررسی کامل هر 6 مورد خواهیم پرداخت.
کارخانههای بسیاری در تولید میلگرد ترانس مشغول فعالیت هستند که و د رعین حال نحوه تولید میلگرد ترانس در این کارخانهها به بهترین شکل صورت میگیرد؛ از مهمترین آنها میتوان کارخانه ذوبآهن اصفهان و فولاد ظفر بناب را نام برد. ذوبآهن اصفهان میلگردهای خود را با استاندارد روسی تولید میکند، اما بهمراتب ثابت شده است که قیمت میلگرد ظفر بناب از دیگر کارخانهها مناسبتر است.
انواع میلگرد ترانس را بشناسید
همانطور که در بالا خواندید، میلگرد ترانس دارای 6 نوع مختلف است:
میلگرد ترانس تک پولیش:
اگر بخواهیم بهطور خلاصه به تعریف میلگردهای تک پولیش اشاره کنیم، عبارت «ظاهر زیبا در کنار مقاومت بالا» انتخاب مناسبی است. از میلگرد ترانس تک پولیش در ساخت و تولید قطعات هیدرولیکی خودروها و ماشینآلات صنعتی استفاده میشود.
میلگرد ترانس دو پولیش:
کارخانههای تولیدکننده، میلگردهای ترانسی که قصد دارند سطح شفافیت بیشتری داشته باشد و ظاهر آن بیشتر شبیه به آینه باشد را 2 بار پولیش میزنند. کاربرد اصلی این میلگرد در مکانهایی است که باید از سطح آیینهای نشکن استفاده شود. بهعنوان مثال از آنها در قطعات بیرونی اتومبیل که هم در معرض برخوردهای فیزیکی و هم در معرض دید هستند و همچنین نمای ساختمان، استفاده میکنند.
میلگرد ترانس شش پر:
این نوع از میلگرد ترانس، از آلیاژ ST37 (فولاد آلیاژی) ساخته شده و از استحکام و زیبایی ظاهری بالایی برخوردار است. ساخت و تولید قطعات در صنعت نساجی، ماشینآلات صنعتی و خودروسازی از کاربردهای این نوع میلگرد ترانس به شمار میرود.
میلگرد ترانس بلبرینگ خور:
در تولید میلگرد ترانس بلبرینگ خور، از فولاد CK45 استفاده میشود. این نوع از میلگرد ترانس، زیرمجموعه ترانس 2 پولیش محسوب میشود؛ اما تفاوت اصلی آن با مدل 2 پولیش، وجود قابلیت بلبرینگ خور بودن است.
میلگرد ترانس مفتول:
این نوع میلگرد بیشتر در مکانهایی که نیاز به تغییر شکلهای مختلف و خمکاری است، مورداستفاده قرار میگیرد. میلگرد ترانس مفتول، در حین اینکه قابلیت خم و انعطافپذیری بالایی دارد، از ظاهر صیقلی و صاف نیز بینصیب نیست. اگر به محصولات فرفورژه مبل و یا نردههای تزئینی دقت کرده باشید، این نوع میلگرد را مشاهده میکنید. بهطور کل از این نوع میلگرد در دکوراسیون ادارات و منازل استفاده میشود.
میلگرد ترانس سنگ خورده:
میلگرد ترانس سنگ خورده دارای ضخامت 3 تا 100 میلیمتر است که با تلورانس بسیار دقیقی همراه است.
مزایای میلگرد ترانس و معایب آن چیست؟
مهمترین مزیت و ویژگی میلگرد ترانس که نظر مهندسین و متخصصین حوزه صنعت را جلب خود کرده است، وجود دو مؤلفه زیبایی و مقاومت در کنار یکدیگر است. این نوع میلگرد نیز مانند هر نوع محصول دیگر در هر زمینهای، معایب خود را دارد. یکی از این معایب این است که قیمت میلگرد ترانس در مقایسه با قیمت میلگرد معمولی و آجدار، بالاتر است.
چگونه وزن میلگرد ترانس را محاسبه کنیم؟
محاسبه وزن میلگرد ترانس، تفاوتی با محاسبه وزن میلگرد معمولی ندارد. وزن میلگرد از مهمترین شاخصهای مؤثر در قیمت میلگرد است. قیمت آهن نیز در این روزها دچار نوسانات زیادی است که بهتر است قبل از خرید میلگرد ترانس و یا هر مقطع فولادی دیگری، از قیمت روز آهن مطلع باشید.
اگر قصد خرید میلگرد ترانس یا دیگر مقاطع فولادی را دارید، باید بدانید قیمت آن چگونه محاسبه شده است. برای اطلاع از قیمت آن نیز میبایست با فرمول محاسبه وزن میلگرد آشنا باشید. فرمول محاسبه وزن میلگرد به شرح ذیل است:
7.8/1000*3.14*طول*قطرمیلگرد به توان 2 = وزن هر متر میلگرد به کیلوگرم
یکی از برترین کارخانههای تولیدکننده میلگرد ترانس و ساده با کیفیت، کارخانه فولاد خراسان است که میلگردهای آن در بازار با نام میلگرد نیشابور شناخته میشوند. برای اطلاع از قیمت روز میلگرد نیشابور و میلگرد دیگر کارخانهها، میتوانید وارد صفحه محصولات وبسایت آهنگر شوید.
وزن میلگرد نیشابور موجب شده که قیمت هر شاخه از آن بهصرفه باشد.
در این مطلب، سعی داشتیم شما را با تمامی راز و رمزهای کاربرد میلگرد ترانس و چگونگی محاسبه وزن میلگرد ترانس آشنا کنیم؛ امیدواریم بتوانید با مطالعه این مطلب و انتخاب بهترین تولیدکننده میلگرد ترانس، به اهداف پروژه خود برسید.