میلگرد بازالت که به انگلیسی به آن Basalt rebar میگویند، نوعی آرماتور سنگی است. این میلگرد از کنار هم قرارگیری و اتصال الیاف و رشتههای بسیار زیادی به یکدیگر ایجاد میشود. الیاف مورد استفاده برای تولید این میلگرد نوعی از یک سنگ آتشفشانی به اسم بازالت است.
استفاده از این محصول کاربردهای گوناگونی دارد که مهمترین آن میتوان به تقویت بتن اشاره کرد. همچنین این محصول وزن سبک، قدرت بالا و ماندگاری طولانی مدت دارد که باعث شده تا از این محصول به وفور به عنوان آرماتور استفاده شود.
در این مطلب از وب سایت آهنگر قصد داریم تا شما را با این نوع میلگرد آشنا کرده و در مورد مزایا، ویژگیها، کاربرد و... آن نیز صحبت کنیم، پس با ما همراه باشید.
معرفی میلگرد بازالت
میلگردهای بازالت، میلههای سنگی هستند که به عنوان ماده اصلی و متریال اولیه تولید آن از سنگ بازالت استفاده میشود. برای تولید این آرماتور، به شکل 80 درصد از الیاف بازالت و 20درصد از رزین اپوکسی استفاده میشود. اگر نمیدانید که اپوکسی چیست باید گفت که اپوکسی نوعی ماده پلیمری است.
به صورت کلی میلگردهای پلیمر تقویت شده با الیاف بازالت که به اختصار به آن BFRP نیز میگویند، فناوری جدیدی در حوزه ساختمان سازی و عمران است.
به منظور تولید این محصول تعداد زیادی رشته یا فیبر بازالت به یکدیگر متصل شده و به دلیل آن که این اتصال فوق العاده محکم است، شاهد ایجاد میلگردهای محکم و عالی هستیم. فرآیند تولید این محصول به شکلی است که نیاز است تا در گام اول سنگ بازالت تا مرحله ذوب گرم شده و به الیاف تبدیل شود. در گام بعدی نیاز است تا رزینهای اپوکسی، پلی استر و یا وینیل استر را روی این الیاف پوشانده و قالب زده شود.
ویژگیهای میلگرد بازالت
اگر بخواهیم شما را با ویژگیهای میلگرد بازالت آشنا کنیم باید گفت که وزن این محصول در حدود یک سوم وزن آرماتورهای فولادی بوده اما از نظر استحکام، 2.5 برابر قویتر از فولاد است. در واقع این موضوع باعث شده تا نسبت مقاومت به وزن این میلگرد 7.5 برابر میلگرد فولادی باشد. تمامی این ویژگیها در کنار هم باعث شده تا استفاده از BFRP بسیار راحتتر شده و هزینه حمل و نقل آن نیز کاهش پیدا میکند.
یکی از چالشها و مشکلاتی که استفاده از میلههای فولادی دارد، خوردگی آن در اثر مجاورت با مواد شیمیایی، اسیدی و قلیایی است. این در حالی است که آرماتورهای بازالتی چنین مشکلی نداشته و میتوانید به راحتی از آن استفاده کنید. تمامی ویژگیهایی که این میلگرد دارد باعث شده تا در محیطهای دریایی مثل دیوارهای دفاعی در ساحل دریا، جادهها و پلهای زیر بنایی از آن استفاده شود.
همچنین شما میتوانید از این میلگرد به شکل ارزان و مقرون به صرفه استفاده کرده و حتی میلگرد بازالت را جایگزین میلگرد گالوانیزه با پوشش اپوکسی کرد. در نهایت نیز باید به این نکته توجه کنید که طول عمر این میلگرد بیشتر از میلگردهای استنلس استیل بوده، ایمنتر است و قیمت آنها نیز پایینتر از این نوع میلگرد است.
مشخصات فیزیکی میلگرد بازالت
اگر بخواهیم شما را با مشخصات فیزیکی میلگرد بازالت آشنا کنیم، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقاومت کششی: 3100 تا 4840 مگاپاسکال
- مدول الاستیسیته: 85 تا 95 گیگاپاسکال
- چگالی: 2.8 گرم بر سانتی متر مکعب
- میزان کشیدگی یا ازدیاد طول در نقطه شکست: 3.15 درصد
سایز، قطر و وزن میلگردهای بازالت
یکی از مواردی که به منظور خرید میلگرد بازالت باید به آن توجه داشته باشید، سایز، قطر و وزن این دسته از محصولات است. شما میتوانید میلگردهای بازالت را در قطرهای بین 4 تا 25 میلی متر خریداری کنید. همچنین این میلگردهای بازالت به صورت شاخه ای و کلافی تولید شده و قابل خریداری است.
شرکتهای فعال در حوزه تولید میلگردهای بازالت، این کلافها را تا 500 یا حتی 800 متر تولید کرده و سپس شما میتوانید آنها را بر اساس نیاز خود و در اندازههای دلخواه برش دهید.
مزایا استفاده از میلگرد بازالت
استفاده از میلگرد بازالت مزایا بسیار زیادی دارد که این موضوع باعث شده تا بسیاری از معماران و مهندسان از این دسته از میلگردها استفاده کنند. در وهله اول اگر برای ساخت بتن مسلح از آرماتور بازالتی کمک بگیرید، میتوانید از حجم بتن کمتری استفاده کنید. این ویژگی باعث میشود تا بتوانید اقدام به صرفه جویی در مصرف بتن کرده و یک سازه سبک به وجود بیاورید.
ویژگی و مزیت دیگری که استفاده از میلگرد بازالت دارد، مقاومت آن در برابر خوردگی است. به خاطر این ویژگی شما میتوانید با خیال آسوده از این محصول در محیطهای خورنده استفاده کنید. راحتی حمل و نقل، امکان صرفه جویی در نیروی کار، قابلیت بازیافت، هزینه تولید کم، قیمت اقتصادی و مقرون به صرفه، امکان استفاده در مناطق بسیار سرد و در دماهای پایین و... از مهمترین مزایا این دسته از محصولات است.
امکان رشد باکتری و میکروب در این میلگرد وجود نداشته و این محصول نیز در برابر اشعه ماورای بنفش مقاوم است، به همین دلیل با گذشت زمان با مشکل خاصی رو به رو نخواهید شد. همچنین شما میتوانید به راحتی با ابزارهای معمولی اقدام به برش این نوع میلگرد کنید.
از آن جایی که بازالت از دل طبیعت به دست میآید، به همین دلیل محصولات تولیدی با استفاده از این ماده سمی نبوده و آسیبی به محیط زیست نیز نمیزند. ویژگی دیگر بازالت آن است که با هیچ یک از اجزای سازنده بتن واکنش نشان نمیدهد و مقاومت شیمیایی قابل توجهی دارد.
کاربرد میلگرد بازالت
میلگردهای تولیدی با بازالت علاوه بر استفاده در آرماتور بندی، در ساخت رابیتس نیز مورد استفاده قرار میگیرد. این رابیتسها تقویت کننده فوق العاده ای برای جادهها و بزرگراهها بوده و میتوانید به راحتی از آن ها در نقاط خاصی مثل محیطهای نمکی و مناطق سردسیر نیز استفاده کنید.
همچنین کاربرد دیگری که بازالت دارد، استفاده از الیاف خرد شده آن است. این الیاف خورد شده، یک محصول عالی برای احیاء شکافها و ترک خوردگیها هستند. از سوی دیگر، کاربرد دیگر این محصول، استفاده از آن برای افزایش ظرفیت تحمل بار سازههای آسیب دیده اشاره کرد. در واقع شما میتوانید از الیاف بازالت برای افزایش طول عمر ساختمانها، جادهها، دیوارهای دریایی و پلها استفاده کنید.
ساختمان سازی، ساخت بتن مسلح، تونل سازی، ساخت جاده و بزرگراه، ساخت موانع یا حصارهای بتنی، ساخت عایقهای خطوط فشار قوی، استفاده برای ساخت اماکن ژئومغناطیس لرزه ای و ایستگاههای لرزه نگار، استفاده برای ساخت اماکن نظامی، برجهای مخابراتی، ایستگاههای تلویزیونی و رادیویی، فرودگاهها و... از دیگر کاربردهای این نوع میلگرد است.
کشورهای تولید کننده میلگرد بازالت
اگر بخواهیم شما را با کشورهای تولید کننده این نوع میلگرد آشنا کنیم، در وهله اول نیاز است تا شما را با تاریخچه استفاده از بازالت آشنا کنیم. تلاش برای تولید الیافی از جنس سنگ بازالت به دهه 1920 باز میگردد. اولین بار یک فرد فرانسوی به اسم پائل دی (Paul Dhe) اقدام به ثبت اختراع این الیاف کرد. پس از تلاشهای پائل دی، در سال 1984 فرآیند ساخت و تجاری سازی فیبر بازالت آغاز شد و در کارخانه ای در نزدیکی کیِف اوکراین اولین فیبر بازالت تولید شد.
در حال حاضر کشورهایی چون روسیه، اوکراین، چین، آمریکا و ایرلند از مهمترین کشورهای تولید کننده فیبرهای تجاری بازالت است. این فیبرها پس از تولید و ورود به کشور، توسط کارخانههای سازنده میلگرد تبدیل به میلگرد بازالت میشود.
قیمت میلگرد بازالت
در صورتی که قصد دارید تا اقدام به خرید میلگرد بازالت نیاز است تا دید کاملی در مورد قیمت این دسته از محصولات داشته باشید. در وهله اول با رشد شرکتها و کارخانههای فعال در حوزه تولید میلگرد بازالت، انتظار میرود که با افزایش حجم تولید در آینده، قیمت این دسته از محصولات نزولی شود.
همچنین عوامل مختلفی بر روی قیمت میلگرد بازالت تاثیر گذار است. اگر بخواهیم شما را با این عوامل آشنا کنیم، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نوع میلگرد بازالت
امروزه در بازار شاهد عرضه انواع مختلفی از میلگردهای بازالت هستیم. یکی از عواملی که بر روی قیمت این نوع میلگرد اثر گذار است، نوع آن است.
اندازه میلگرد بازالت
شرکتهای تولید کننده میلگرد بازالت، این دسته از محصولات را در قطرها و طولهای مختلفی تولید میکنند. به هر میزانی که میلگردی که خریداری میکنید، قطر بزرگتر و طول بلندتر داشته باشد، به همان اندازه قیمت این دسته از محصولات افزایش پیدا میکند.
کیفیت میلگرد بازالت
کیفیت الیاف مورد استفاده برای تولید میلگرد بازالت، باعث تغییر کیفیت این دسته از محصولات میشود. با افزایش کیفیت این دسته از محصولات، قیمت محصول نهایی نیز بیشتر میشود.
وضعیت بازار
عرضه و تقاضا در بازار، وضعیت اقتصادی، تحریمها، نرخ ارز و... از دیگر عواملی هستند که میتوانند بر روی قیمت میلگرد بازالت اثر گذار باشد.
خرید میلگرد بازالت
در صورتی که قصد دارید تا اقدام به خرید انواع میلگرد بازالت کنید، میتوانید از طریق وب سایت آهنگر به این هدف دست پیدا کنید. مجموعه آهنگر به عنوان یکی از برترین مجموعههای فعال در حوزه فروش انواع آهن آلات، امکان خرید انواع آهن آلات و میلگردها را با کیفیت بالا و قیمت مناسب فراهم کرده است. همچنین شما میتوانید قیمت آهن و میلگرد را در هر روز از طریق وب سایت آهنگر مشاهده کنید. درصورتی که نیاز به خرید این دسته از میلگردها را دارید، میتوانید با شماره 02143000023 تماس بگیرید و از خدمات این مجموعه استفاده کنید.
جمع بندی
در این مطلب از وب سایت آهنگر نگاهی به میلگرد بازالت انداخته و در مورد ویژگیها، مزایا، کاربردها و قیمت این محصول صحبت کردیم. بررسی موارد گفته شده در این مطلب به شما کمک میکند تا به بهترین شکل ممکن بدانید که میلگرد بازالت چیست و به منظور خرید و استفاده از این نوع میلگرد باید به چه نکاتی توجه داشته باشید. همچنین در بخش انتهایی این مطلب در مورد بهترین روش خرید این نوع میلگرد صحبت کردیم و شما را با سایت آهنگر آشنا کردیم.