سهمیه میلگرد با پروانه ساختمان صحت دارد؟

دریافت سهمیه میلگرد با پروانه ساختمان چه مراحلی دارد؟
انتشار: 1401/11/10
اخبار بروزرسانی: 1402/08/22
سهمیه میلگرد با پروانه ساختمان صحت دارد؟

 

در سال‌های اخیر افزایش قیمت آهن‌آلات و مصالح ساختمانی باعث شده که صنعت ساخت‌وساز با چالش‌های زیادی مواجه شود. این در حالی است که تا پیش از آن کسب درامد بالا در این حوزه کار سختی نبود. یکی از راه‌های افزایش سود ساخت‌وساز، خرید میلگرد و سایر مقاطع فولادی با سهمیه دولتی است که باید از مجرای بورس کالا انجام شود. اگر شما هم در مورد نحوه دریافت سهمیه میلگرد با پروانه ساختمان کنجکاو شده‌اید، این مقاله را تا انتها بخوانید.

 

پروانه ساختمان چیست و چگونه باید آن را بگیرید؟

پروانه ساختمان مجوزی است که از طرف مراکزی مثل شهرداری، بخشداری، دهداری، مراکز خدمات الکترونیک شهر و ... صادر می‌شود و به آن مجوز ساختمان هم می‌گویند. همان‌طور که از نام آن مشخص است، شما با استفاده از مجوز ساخت، اجازه قانونی برای ساخت‌وساز را پیدا می‌کنید. از طرف دیگر چون پروانه ساختمانی وجاهت قانونی دارد، شروع ساخت‌وساز بدون دریافت آن خلاف قانون است. به منظور دریافت پروانه ساختمان باید نقشه‌های سازه با مقررات ملی ساختمان و شهرداری هماهنگ باشد و یک سری مدارک را نیز تحویل دهید.

 

مدارک موردنیاز برای دریافت پروانه ساختمان

نخستین مرحله در دریافت سهمیه میلگرد با پروانه ساختمان، ارائه مدارک زیر برای اخذ مجوز ساخت‌وساز است:

  • سند مالکیت و کپی آن
  • برگه تسویه‌حساب عوارض ساختمان و شهرداری
  • اصل و کپی مدارک هویتی مثل شناسنامه، کارت ملی و ...
  • تمامی نقشه‌های سازه
  • فیش پرداخت هزینه صدور پروانه ساختمان

نحوه محاسبه هزینه صدور پروانه ساختمان

دریافت سهمیه میلگرد با پروانه ساختمان مراحل پیچیده و هزینه بری دارد که یکی از آن‌ها، مرحله صدور پروانه است. هزینه صدور پروانه ساختمان به نوع کاربری، مساحت، تعداد طبقات ساختمان، قیمت زمین در منطقه و ... بستگی دارد و با استفاده از فرمول زیر محاسبه می‌شود:

 

{قیمت منطقه‌ای*(تعداد پارکینگ تأمین‌شده*۲۰)}-ضریب*(مساحت ناخالص زیربنا)= هزینه جواز ساخت یک ساختمان مسکونی یک طبقه

 

ضریب موجود در فرمول بالا، درصدی از مساحت زیربنای پروژه است که هرچقدر زیربنا بیشتر شود، این درصد نیز بیشتر می‌شود.

ساختمان سازی

 

مراحل دریافت جواز ساختمان

مراحل اصلی دریافت جواز ساختمان به شرح زیر است:

  • مراجعه مالک یا نماینده قانونی او به دفاتر پیشخوان دولت یا شهرداری و... جهت تشکیل پرونده
  • ارسال نماینده شهرداری برای بازدید از محل ساخت پروژه و بررسی درخواست مالک
  • اعمال تغییرات لازم در نقشه سازه بر اساس اصطلاحات نماینده شهرداری
  • پرداخت عوارض ساختمان
  • ثبت درخواست برای تخصیص مهندس ناظر و امضای قرارداد با مهندسی که از ظرف سازمان نظام‌مهندسی تعیین ‌شده
  • صدور پروانه ساخت توسط شهرداری

لازم به ذکر است که مدت‌زمان دریافت جواز ساخت طولانی است و ممکن است تا 9 ماه طول بکشد. پس از صدور پروانه نیز بین 2 تا 4 سال فرصت دارید تا بر اساس جواز صادر شده، اقدام به گرفتن سهمیه میلگرد با پروانه ساختمان کنید و پروژه را به اتمام برسانید.

جواز ساختمان

 

برای گرفتن سهمیه میلگرد با پروانه ساختمان باید چه‌کار کنید؟

ارائه کالاهای مختلف در بورس، یکی از راهکارهای دولت برای تنظیم بازار در سال‌های اخیر بوده است. به عنوان مثال ارائه میلگرد در بورس، یک بستر خرید متفاوت را برای آهن‌فروشان و فعالان حوزه ساخت‌وساز فراهم می‌کند که با استفاده از آن می‌توانند میلگرد را با قیمت دولتی بخرند. این قیمت، به‌مراتب با قیمت روز میلگرد در بازار آزاد تفاوت دارد و خرید میلگرد و سایر آهن‌آلات با قیمت دولتی، باعث می‌شود که به‌مرور زمان قیمت‌ها در بازار آزاد نیز تنظیم شود.

البته خرید آهن‌آلات از بورس شرایطی دارد که برای فعالان حوزه ساخت‌وساز، شامل الزام به ارائه جواز ساخت می‌شود و به همین دلیل اصطلاح سهمیه میلگرد با پروانه ساختمان باب شده است.

 

شرایط دریافت سهمیه میلگرد با پروانه ساختمان چقدر است؟

به‌صورت کلی خرید میلگرد یا هر کالای دیگری از بورس، پیچیده و زمان‌بر است و شرایط خاصی دارد. مهم‌ترین شرط خرید میلگرد از بورس برای کلیه افراد حقیقی و حقوقی این است که حداقل خرید آن‌ها باید 20 تن یا یک ظرفیت بار باشد. برای آن دسته از افراد حقیقی و حقوقی که قصد دریافت سهمیه میلگرد با پروانه ساختمان را دارند، یک شرط دیگر نیز وجود دارد.

بر اساس این شرط، حداقل متراژ پروژه باید 1000 متر باشد تا این افراد بتوانند به ازای هر مترمربع، 50 کیلوگرم میلگرد بخرند؛ به عبارت دیگر سهمیه میلگرد با پروانه ساختمان معادل با خرید 50 تن میلگرد است که با توجه به قیمت آهن در حال حاضر، عدد قابل‌توجهی خواهد شد.

 

سهمیه میلگرد با پروانه ساختمان

 

قیمت میلگرد سهمیه‌ای چگونه محاسبه می‌شود؟

قیمت میلگرد در بورس با قیمت آن در بازار آزاد تفاوت معناداری دارد. البته فرمول قیمت‌گذاری آن در سال‌های اخیر بارها تغییر کرده است. در دوره‌ای این فرمول وابسته به قیمت دلار نیمایی و قیمت جهانی فولاد بوده و در دوره دیگر، به میزان تقاضا در هفته قبل از عرضه وابسته شده است. البته در دی‌ماه سال 1401 قرار بود قیمت دلار موجود در این فرمول بر اساس قیمت دلار آزاد محاسبه شود که خوشبختانه این تصمیم لغو شد. در صورتی‌که این تغییر اتفاق می‌افتاد، دیگر دریافت سهمیه میلگرد با پروانه ساختمان چندان به‌صرفه نبود.

 

مراحل دریافت سهمیه میلگرد با پروانه ساختمان

برای دریافت سهمیه میلگرد با پروانه ساختمان از بورس، باید مراحل زیر را طی کنید:

 

  1. ثبت‌نام و احراز هویت سجام
  2. انتخاب یکی از کارگزاری‌های بورس
  3. ارائه مدارک لازم برای دریافت کد بورسی (مدارک شناسایی و جواز ساخت برای اشخاص حقیقی و اطلاعیه ثبت شرکت، آخرین تغییرات شرکت، جواز ساخت و ... برای اشخاص حقوقی)
  4. دریافت کد بورسی
  5. تکمیل فرم درخواست سهمیه میلگرد با پروانه ساختمان و واریز 10 درصد مبلغ برای کارگزاری در روز قبل از عرضه
  6. شرکت در مزایده خرید سبد میلگرد موردنظر شما توسط کارگزاری
  7. تائید معامله
  8. صدور حواله خرید توسط کارگزاری
  9. واریز مابقی مبلغ و کارمزد کارگزاری
  10. تحویل میلگرد

 

لازم به ذکر است که پس از پایان معاملات در روز چهارشنبه (روز عرضه میلگرد) تنها 3 روز کاری فرصت دارید که مابقی مبلغ معامله را واریز کنید، در غیر این صورت برای هر روز تأخیر در واریز، باید 0.25 مبلغ معامله را به عنوان جریمه بپردازید. در صورت عدم واریز پس از 10 روز نیز معامله به‌صورت کامل فسخ می‌شود. در این حالت، باید بخشی از بیعانه را به عنوان ضرر به کارگزاری بپردازید.
 

دریافت سهمیه میلگرد با پروانه ساختمان پیچیده و زمان‌بر است و ممکن است میلگرد موردنظر شما هر هفته عرضه نشود یا آن‌قدر درصد رقابت برای آن بالا باشد که موفق به خرید آن نشوید یا قیمت نهایی آن نزدیک به قیمت بازار آزاد تمام شود. به همین دلیل توصیه ما به شما این است که خرید میلگرد به‌صورت آنلاین را امتحان کنید. آهنگر یکی از فروشگاه‌های معتبر خرید آهن و فولاد است که میلگرد را با قیمت‌های منصفانه و نزدیک به قیمت درب کارخانه عرضه می‌کند و بار شما را در اسرع وقت برایتان ارسال می‌کند.

 

سوالات متداول
سوالات متداول
پاسخ :

برای دریافت سهمیه میلگرد با پروانه ساختمان، متراژ پروژه شما باید حداقل 1000 مترمربع باشد و می‌توانید به ازای هر مترمربع، 50 کیلوگرم میلگرد بخرید.

پاسخ :

قیمت میلگرد سهمیه‌ای به فرمول قیمت‌گذاری در بورس بستگی دارد که معمولاً این فرمول به قیمت دلار وابسته است.

ارسال نظر جدید