راویز(رابیتس) چیست؟ انواع رابیتس + راویزکاری و مراحل آن

رابیتس و کاربرد آن در ساختمان سازی و صنایع مختلف
انتشار: 1399/09/03
اخبار بروزرسانی: 1402/06/26
راویز(رابیتس) چیست؟ انواع رابیتس + راویزکاری و مراحل آن
رابیتس چیست؟ - 4:44 دقیقه

 

رابیتس چیست؟ راویزبندی یکی از فرایندهای پرکاربرد در ساختمان‌سازی است که در زیبایی نما و داخل ساختمان تأثیر زیادی دارد و به نوعی پایه برخی از گچ‌بری‌ها حساب  می‌شود. این محصول به نام‌های متنوعی در بازار شناخته می‌شود که معمولاً غلط هستند. برای مثال ممکن است عباراتی مثل راویز چیست، رابیت چیست، راویس چیست و راویز ساختمانی در بازار به گوشتان بخورد. در این مقاله به رابیتس، انواع رابیتس، رابیتس کاری دیوار و کاربرد آن در ساختمان می‌پردازیم.

 

 

راویز چیست؟ مهم ترین کاربرد راویزکاری

رابیتس چیست؟ این سوالی است که ممکن است برای شما که اولین بار است این نام را می‌شنوید نا آشنا باشد؛ بناراین در ادامه این متن به بررسی راویز و کاربردهای آن پرداخته شده است. رابیتس محصولی از گروه فلزات است که برای کارهای تزئینی در صنعت ساختمان استفاده می‌شود. رابیتس نوعی ورقه فولادی مشبک است که از انواع ورق‌های گالوانیزه گرم ساخته شده و با استفاده از مفتول‌های گالوانیزه راویزکاری به شکل یک لایه به شبکه فرعی متصل می‌شود.

رابیتس از کشش عرضی و پرس ورق‌های گالوانیزه تولید می‌شود و بعد از گذر از مرحله برش آماده استفاده می‌شود. از راویز در سقف‌های کاذب، گچ‌کاری، گچ‌بری، پوشاندن بتن سیمانی، ترمیم ترک‌های ساختمانی، رابیتس کاری دیوار و ... استفاده می‌شود. استفاده از شبکه مناسب راویز باعث پیوستگی عمومی دیوار می‌شود و از ترک‌خوردگی و انفصال در کار جلوگیری می‌کند. حال که با مفهوم «رابیتس چیست» و برخی کاربردهای آن اشنا شدید، بهتر است انواع آن را نیز بشناسید.

 

قیمت انواع رابیتس

 

رابیتس

 

با انواع رابیتس آشنا شوید

انواع رابیتس را میتوان به ترتیب زیر دسته بندی کرد:

1. بر اساس ستون: یک برگ راویز از تعداد مشخصی ستون تشکیل شده که دلیل نام‌گذاری آن نیز همین است.

2. بر اساس وزن: یک برگ رابیتس بسته به ضخامت ورقی که برای ساخت آن استفاده می‌شود وزن مخصوص به خود را دارد.

 

مهم‌ترین عوامل موثر بر انتخاب رابیتس چیست؟

تنوع  راویز مورد استفاده در ستون‌ها بر اساس کاربرد آن متفاوت است. به‌عنوان‌مثال در سقف‌های کاذب که انتظار انعطاف بیش‌تری از ورق‌ها داریم، از ورق‌های نازک‌تر و منعطف‌تر استفاده می‌کنیم. معمولاً برای نمای ساختمان از راویز 13 ستونی سنگین‌تر استفاده می‌کنند زیرا باید وزن سنگ نما را تحمل کند، اما در سقف‌های کاذب وزن رابیتس اهمیت چندانی ندارد و در مواردی کار را برای مجری سخت‌تر می‌کند. روایز را با توجه به نوع کاربرد خود در وزن‌های مختلفی تولید می‌کنند. برای راحتی در استفاده در بازار برای هر یک از رابیتس‌ها یک نوع دسته‌بندی انتخاب می‌شود:

 

انواع دسته‌بندی رابیتس بر اساس وزن

ردیف

نام رابیتس

محدوده وزنی

1

رابیتس سبک

رابیتس‌های با وزن کمتر از 600 گرم

2

رابیتس متوسط

رابیتس‌های با وزن 810 و 840 گرم

3

رابیتس سنگین

رابیتس‌های بالای 900 گرم

 

 

کاربرد رابیتس در بتن ریزی چیست؟

همانطور که در بخش‌های قبلی نیز اشاره شد، از راویز در بتن ریزی نیز استفاده می‌شود.  معمولا از رابیتس در فونداسیون برای بتن ریزی های حجیم استفاده می‌شود. البته ااستفاده از آن نیز باید توسط مهندس متخصص بتن ریزی مدیریت شود. کاربرد رابیتس در بتن ریزی هم دارای مزایا و معایب خودش است. به عنوان مثال از مزایای کاربرد رابیتس در بتن ریزی و رابیتس کاری دیوار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرعت اجرای باالا
  • استحکام نسبی
  • فراوانی در بازار
  • امکان ایجاد طرح دلخواه مشتری

 

کاربرد رابیتس در ساختمان+رابیتس کاری دیوار، سقف و ...

 درباره راویزکاری ساختمان باید بگوییم که در حال حاضر برای طراحی نماهای ترکیبی و چندلایه نیاز به یک سطح یکدست وجود دارد. درواقع رابیتس‌ کاری دیوار باعث پیوستگی و یکدست شدن سطح دیوار می‌شود. از طرف دیگر برای ترکیب مصالح مختلف نیاز به لایه‌های مختلف داریم که با اجرای راویز نما این امر ممکن خواهد شد. در ادامه به کاربردهای راویزکاری اشاره می‌شود:

  • رابیتس کاری دیوار
  • راویز سقف کاذب
  • رابیتس نمای ساختمان
  • آرک و اوین آشپزخانه
  • المان‌های شهری
  • ترمیم ترک‌های ایجادشده
  • سقف شیروانی، ساخت آلاچیق

قطعاً برای رابیتس‌بندی به سیم راویزد نیاز خواهید داشت. سیم رابیتس‌بندی، درواقع یک مفتول 1.2 میلی‌متر بوده که در بازار به نام سیم رابیتس شناخته می‌شود. این سیم در دو نوع نرم و سخت طبقه‌بندی‌شده و می‌توان آن را به دو روش گالوانیزاسیون گرم و گالوانیزاسیون سرد تولید کرد.

 

پرکاربرترین ابعاد راویز چیست؟

راویز در ابعاد استاندارد 240*60 سانتی‌متر تولید و عرضه می‌شود و مساحتی در حدود 1.44 مترمربع را پوشش می‌دهد که با در نظر گرفتن تلورانس این مقدار معمولاً 1.4 مترمربع محاسبه شده و با تقسیم متراژ کاری بر این عدد تعداد رابیتس موردنیاز به دست می‌آید. راویز امروزه از پرمصرف‌ترین مصالح ساختمانی به شمار می‌آیند.

 

ابعاد رابیتس

 

آیا می‌دانید رابیتس کاری نمای ساختمان چگونه انجام می‌شود؟

برای نصب نمای سنگی، سیمانی، چوبی، کامپوزیت و ... نیاز به یک زیرسازی وجود دارد. رابیتس بندی نما یکی از انواع زیرسازی نمای ساختمان است. برای این کار ابتدا پروفیل قوطی به ستون‌ها و تیرهای اصلی سازه متصل شده و سپس رابیتس کشی انجام می‌گیرد. درنهایت نیز نوبت به اجرای نما می‌رسد.

 

مزایا و معایب رابیتس

 

مزایای رابیتس چیست؟

 از مزایای راویز کاری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در دسترس بودن مصالح و نیروی اجرایی
  • سرعت مناسب اجرا

بعد از آشنایی با مزایای رابیتس، بهتر است با معایب آن نیز آشنا شوید.

 

معایب استفاده از راویز چیست؟

در مقابل رابیتس نیز مانند هر محصول دیگری، دارای معایبی هم هست. معایب استفاده از راویز عبارت است از:

  • دستمزد و مصرف گچ جهت نازک‌کاری زیاد است.
  • محدودیت شرایط آب و هوایی در اجرای لایه گچ وجود دارد.

 

برای راویز کاری چند نفر نیاز دارید؟

برای اجرای سقف رابیتس و کاربرد آن در ساختمان حداقل 4 نفر جهت مسئولیت‌های زیر موردنیاز است همچنین می‌توانیم برای افزایش سرعت تعداد نفرات را افزایش دهیم.

  • یک نفر جوشکار جهت اجرای زیرسازی
  • یک نفر کمک جوشکار جهت رساندن ابزار و مصالح به جوشکار
  • یک نفر راویز بند
  • یک نفر وردست رابیتس بند

 

راویز

 

راهنمای کامل مراحل رابیتس کاری (راویزکاری)

معمولاً برای اجرای سقف یا دیوار کاذب با راویز، بر اساس مراحل زیر عمل می‌کنند:

 

نصب میلگردهای آویز

در این مرحله میلگردهای آویز که به‌نوعی زیرسازی راویز محسوب می‌شوند را به تیرهای موجود در دیوار یا سقف جوش می‌دهند. البته ممکن است این میلگردها پیش از بتن‌ریزی نیز نصب شده باشند.

پس از نصب میلگرد آویز، سایر میلگردهایی که شکل دادن به دیوار و سقف بر عهده آن‌ها است را نصب می‌کنند. فاصله میلگردهای آویز از یکدیگر نباید کمتر از 30 سانتی شود.

 

نصب رابیتس

در این مرحله ورق‌های راویز روی میلگردهای آویز قرار گرفته و آن‌ها را به یکدیگر جوش می‌دهند. برای این‌که رابیتس کاری دیوار شکم ندهد، باید از رابیتس‌های دارای چشمه زیاد و سنگین استفاده کرد. نصب راویز را می‌توانید با استفاده از سیم راویز بندی نیز انجام دهید.

 

گچ کاری

در این مرحله روی رابیتس‌های نصب شده را در چند مرحله با گچ می‌پوشانند تا به شکل موردنظر برسند.

 


در اجرای سقف‌های ساده و بدون طرح با گچ سفید، می‌توان گفت 2 استادکار ماهر با یک کارگر ماهر گچ ساز می‌توانند در یک روز کاری 30 تا 40 مترمربع را راویزکاری کنند. در قسمت‌هایی که دارای طرح است، مهارت استادکاران در اجرای طرح و درک آن‌ها از معماری و پرسپکتیو طرح، استفاده از انواع رابیتس و از همه مهم‌تر خود طرح و پیچیدگی آن، در زمان اجرا تأثیر زیادی دارد و نمی‌توان زمان‌بندی مناسبی برای آن در نظر گرفت. جهت استعلام قیمت رابیتس و خرید راویز مناسب برای رابیتس کاری دیوار می‌توانید با کارشناسان آهنگر تماس بگیرید.

 

تگ ها آهن
سوالات متداول
سوالات متداول
پاسخ :

رابیتس بیشتر در ساخت دکوراسیون داخلی و گچبری‌ها به کار می‌رود.

پاسخ :

تلفظ درست این محصول رابیتس است، اما در بازار با نام‌های راویز و راویس هم شناخته می‌شود. 

پاسخ :

محصولات کارخانه‌های رابیتس ایران صادق و رابیتس مسعود کیفیت بالایی دارند. 

نظرات
محمد محسنی
شنبه 23 مرداد 1400
وزن رابیتس به چه چیزی بستگی داره؟
مدیر سایت
شنبه 23 مرداد 1400
وزن رابیتس به ضخامت ورقی که به عنوان ماده اولیه انتخاب میشه، بستگی داره. 
پرویز فتوحی
شنبه 16 مرداد 1400
ماده اولیه ساخت رابیتس چیه؟
مدیر سایت
شنبه 16 مرداد 1400
ماده اولیه ساخت رابیتس ورق گالوانیزه هستش
شایان نورسته
دوشنبه 11 مرداد 1400
کاربرد اصلی راویتس چیه؟
مدیر سایت
دوشنبه 11 مرداد 1400
رابیتس بیشتر در ساخت نمای داخلی و گچبری ها کاربرد داره. 
ارسال نظر جدید