تخمین میزان میلگرد و آهنآلات مورد نیاز برای هر پروژه، یکی از چالشهای هر مهندس سازهای است. چراکه با توجه به قیمت فعلی آهنآلات و نوسانات آن، باید با دقت بالایی اقدام به خرید میلگرد نمود تا از ضرر و زیانهای احتمالی جلوگیری شود. این مقاله، به عوامل مؤثر بر محاسبه میزان میلگرد مورد نیاز برای پروژه اختصاص دارد و در انتهای آن ابزاری را به شما معرفی میکنیم که با استفاده از آن میتوانید بهراحتی متره و برآورد را انجام دهید.
نحوه محاسبه میزان میلگرد لازم برای 100 متر زیربنا چگونه است؟
تخمین میزان میلگرد لازم برای هر مترمربع ساختمان، تنها بخشی از فرایند متره و برآورد محسوب میشود، چراکه میلگرد تنها مقطع فولادی مورد نیاز برای ساخت و برپایی یک سازه نیست و بسته به نوع سازه، ممکن است از تیرآهن و ... نیز استفاده شود. همچنین فرایند متره یک کار تخصصی است که باید توسط مهندس عمران یا افراد متخصص و باتجربه در این زمینه انجام شود.
با این وجود شما میتوانید با جستجو و تحقیق، به عوامل مؤثر در میزان میلگرد مورد نیاز برای پروژه خود پی ببرید. این عوامل عبارتاند از:
- الزامات قانونی آییننامههای ساختمانی
- نوع کاربری سازه (عمومی، خدماتی، مسکونی و ...)
- وضعیت محل احداث پروژه از نظر احتمال وقوع بلایای طبیعی مثل زلزله، سیل و...
- تعداد طبقات و ارتفاع ساختمان
- فاصله میان ستونها
- نوع سقف
- نوع سازه (بتنی یا فلزی)
هر کدام از عوامل بالا میتوانند میزان میلگرد مورد نیاز برای 100 متر زیربنا را تغییر دهند. به عنوان مثال، برای ساخت هر مترمربع اسکلت بتنی با قاب خمشی معمولی، به 40 تا 55 کیلوگرم میلگرد نیاز دارید.
یکی از مؤثرترین، سریعترین و کمدردسرترین راهها برای محاسبه میزان میلگرد مورد نیاز در ساختمان، استفاده از ابزار متره آنلاین آهنگر است. این ابزار با استفاده از هوش مصنوعی کار میکند و با مراجعه به آن پس از مشخص کردن کاربری بنا، نوع سقف، تعداد طبقات، تعداد ستون، نوع خاک و محل احداث، میتوانید میزان آهنآلات مورد نیاز برای ساخت پروژهتان را ببینید.