آموزش اجرا و نصب سقف شیروانی فلزی + انواع سقف شیروانی

با تعریف، انواع و روش نصب سقف شیروانی فلزی آشنا شوید.
انتشار: 1401/06/07
اخبار بروزرسانی: 1402/06/26
آموزش اجرا و نصب سقف شیروانی فلزی + انواع سقف شیروانی

 

سقف شیروانی فلزی از محبوب‌ترین انواع سقف در کشور است که علت این محبوبیت این سقف به زیبایی آن باز می‌گردد. البته اجرای سقف شیروانی در تمامی مناطق کشور و به خصوص مناطقی که وزش باد شدید دارند، توصیه نمی‌شود. برای آشنایی بیشتر با انواع سقف شیروانی فلزی، آموزش نصب سقف شیروانی فلزی و نحوه اجرای سقف شیروانی فلزی، ادامه این مقاله را بخوانید.

 

 

منظور از سقف شیروانی فلزی چیست؟

منظور از سقف شیروانی فلزی، نوعی سقف شیب‌دار است که با استفاده از ورق گالوانیزه رنگی ساخته می‌شود. ورق‌های گالوانیزه سینوسی بیشترین کاربرد را در ساخت سقف شیروانی فلزی دارند.

سقف شیروانی فلزی، در اصل نوعی سقف کاذب است که از روبرو به شکل مثلث دیده می‌شود و حالت سه‌گوش دارد. کاربرد اصلی سقف شیروانی فلزی، افزایش زیبایی ساختمان و جمع‌آوری آب ناشی از بارش برف و باران به منظور جلوگیری از نم‌زدگی سقف و نفوذ آب به داخل است. این نوع سقف در مناطق شمالی کشور کاربرد فراوانی دارد و می‌توانید در این مناطق سقف شیروانی فلزی را با شیب‌های متفاوت مشاهده کنید. کمترین زاویه شیب این نوع سقف 15 و بیشترین آن 70 درجه است.

 

شیروانی فلزی

 

با انواع سقف شیروانی فلزی آشنا شوید

مهم‌ترین تفاوت انواع سقف شیروانی فلزی، نحوه قرارگیری پانل‌ها و زاویه آن‌ها نسبت به یکدیگر است که این زاویه‌ها، شکل کلی سقف را به وجود می‌آورد. انواع این سقف بر اساس تعداد برها نام‌گذاری می‌شوند و هر چه تعداد برها بیشتر شود، هزینه اجرای سقف بالا خواهد رفت و نحوه اجرای سقف سیروانی نیز تغییر می‌کند. انواع سقف‌های شیروانی فلزی و مزایا و معایب هر کدام را در ادامه می‌بینید:

 

سقف شیروانی فلزی تک‌بر

ارزان‌ترین نوع سقف شیروانی فلزی، نوع تک‌بر آن است. همچنین این نوع سقف شیروانی، به‌آسانی اجرا می‌شود و برای اجرای آن به نیروی متخصص زیادی نیاز ندارید. آب جمع شده روی این سقف‌ها نیز به‌سرعت تخلیه می‌شود و به همین دلیل، عمر آن بالاتر از انواع دیگر سقف شیب‌دار فلزی است. از سایر مزایای سقف شیروانی فلزی تک‌بر می‌توان به کم بودن میزان مصالح موردنیاز برای ساخت آن اشاره کرد.

 

قیمت ورق سیاه

 

سقف شیروانی فلزی چهار بر

استفاده از سقف شیروانی فلزی چهار بر دست شما را در طراحی فضای خالی ساختمان و افزایش وسعت آن باز می‌گذارد. استفاده از این نوع سقف شیروانی بیشتر برای ساختمان‌هایی کاربرد دارد که تمامی بخش‌های آن‌ها پیوسته نیست. از مزایای سقف شیروانی فلزی چهار بر می‌توان به زیبایی آن اشاره کرد.

 

سقف شیروانی فلزی چند بر

سقف شیروانی فلزی چند بر استحکام بیشتری نسبت به سایر انواع سقف شیروانی فلزی دارد و باران و برف جمع شده روی آن نیز به علت وزش باد، زودتر خشک می‌شود.

 

اجرای سقف شیروانی

 

نحوه اجرای سقف شیروانی فلزی چگونه است؟ (آموزش نصب سقف شیروانی فلزی)

مهم‌ترین و اصلی‌ترین مرحله در نحوه اجرای سقف شیروانی فلزی، زیرسازی آن است. زیرسازی مناسب، دوام و استحکام سقف شیروانی را افزایش می‌دهد. در ادامه، با مراحل قدم‌به‌قدم نحوه اجرای سقف شیروانی فلزی، آشنا می‌شوید:

 

زیرسازی

زیرسازی سقف‌های شیروانی معمولاً با استفاده از پروفیل‌های چوبی یا فلزی انجام می‌شود. بار اصلی سقف و اتصالات آن به زیرسازی وارد می‌شود و به همین دلیل، در انجام این مرحله باید دقت زیادی به خرج داد. انتخاب مصالح مناسب برای آهن‌کشی و نحوه اجرای آن، به شیب سقف بستگی دارد که به عقیده متخصصین امر، شیب 32 درجه بهترین نوع شیب برای سقف شیروانی فلزی است.

در اجرای زیرسازی سقف شیروانی، قوطی‌های فلزی را به‌صورت موازی و با فاصله 70 تا 80 سانتی‌متری روی شاه‌تیرها نصب می‌کنند.

 

 

برش و آماده‌سازی ورق

پس از قوطی کشی سقف، نوبت به برش ورق گالوانیزه می‌رسد. ورق‌های گالوانیزه باید در طول برش داده شوند و طول هر کدام از آن‌ها نباید از 10 متر کمتر باشد. برای برش دادن ورق‌ها نیز می‌توان از قیچی، سنگ فرز و اره گردبر استفاده کرد. با وجود این که سرعت برش ورق با سنگ فرز بیشتر است، اما استفاده از قیچی برای این کار ایمن‌تر بوده و اندازه‌ها را دقیق‌تر در می‌آورد.

پس از برش ورق، باید لبه‌های آن را با استفاده از مته سوراخ ‌کنید که فضای کافی برای بستن پیچ‌ها آماده شود. فاصله این سوراخ‌ها تا لبه ورق باید حداقل 15.3 سانتی‌متر باشد.

 

نصب موقت ورق

در این مرحله، باید ورق‌های شیروانی به‌صورت افقی روی شاه‌تیرهای سقف قرار بگیرند و جایگذاری آن‌ها انجام شود. برای جلوگیری از افتادن ورق‌ها، می‌توان آن را به‌صورت موقت با پلاستیک بست. دقت کنید که هر ورق با ورق کناری خود باید حدود 5.5 سانتی‌متر اورلپ داشته باشد.

 

مرحله نهایی

پس از قرار دادن پانل‌ها روی شاه‌تیر و زیرسازی، باید لبه بیرونی ورق‌ها را با استفاده از پیچ و واشر پلی کربنات سفت کرد. پس از اتمام کار در یک سمت سقف، باید ورق‌های سمت دیگر را نصب کرد و میان دو طرف سقف، یک کلاهک قرار دارد. نصب ناودانی شیروانی در لبه‌های سقف شیروانی فلزی نیز ضروری است، چون‌که بدون آن آب جمع شده روی سقف به‌آسانی به زمین منتقل نمی‌شود.

 

شیروانی فبزی

 

هزینه اجرای سقف شیروانی فلزی به چه عواملی بستگی دارد؟

اگر قصد دارید که سقف ساختمانتان را به‌صورت شیروانی بسازید، لازم است که به غیر استعلام قیمت مصالح اصلی ساختمان مثل قیمت میلگرد، از عوامل مؤثر در هزینه اجرای سقف شیروانی فلزی نیز مطلع شوید.

بعد از قیمت آهن، قوطی پروفیل و ورق گالوانیزه، مهم‌ترین عوامل مؤثر در هزینه اجرای سقف شیروانی فلزی، شیب و تعداد بر آن هستند. هر چه شیب سقف کمتر و تعداد بر آن بیشتر باشد، میزان ورق شیروانی موردنیاز برای اجرای آن بیشتر شده و به همین ترتیب، هزینه اجرای سقف بالا می‌رود. البته تعیین میزان شیب سقف، به کاربری ساختمان بستگی دارد.

برند ورق گالوانیزه مورد استفاده در ساخت سقف نیز در هزینه اجرای آن تأثیر دارد، ورق گالوانیزه برخی از کارخانه‌ها دارای وزن یا عرض بیشتر است و به همین دلیل، قیمت ورق آن‌ها بالاتر از کارخانه‌های دیگر خواهد بود. همچنین روش گالوانیزه کردن ورق نیز در قیمت آن تأثیر دارد.

 

پس از آشنایی با انواع سقف شیروانی فلزی و مشاهده آموزش نصب سقف شیروانی فلزی، می‌توانید با آگاهی بیشتری نسبت به خرید مصالح مورد نیاز برای اجرای آن اقدام کنید. برای اطلاع از قیمت و خرید ورق گالوانیزه موردنیاز برای اجرای سقف شیروانی، می‌توانید به سایت آهنگر مراجعه کنید. قیمت روز ورق گالوانیزه کارخانه‌های مطرح کشور در این سایت موجود است و برای خرید و دریافت مشاوره در مورد آن‌ها، می‌توانید با کارشناسان فروش آهنگر تماس بگیرید.

سوالات متداول
سوالات متداول
پاسخ :

پوشش زیرین این سقف، همان زیرسازی آن است که با استفاده از قوطی پروفیل انجام می‌شود.

پاسخ :

این نوع سقف در برابر باد و طوفان شدید چندان مقاوم نیست و نیاز به تعمیر و نگهداری دوره ای به منظور جلوگیری از نفوذ آب دارد.

ارسال نظر جدید