مش میلگرد چیست و چه کاربردی دارد؟

مش میلگرد یکی از مؤثرترین ابزارها در افزایش سرعت اجرای پروژه است.
انتشار: 1401/03/24
اخبار بروزرسانی: 1402/06/26
مش میلگرد چیست و چه کاربردی دارد؟

افزایش قیمت آهن‌آلات در این روزها باعث شده تا هر کارفرما یا پیمانکاری، به فکر بازگشت سرمایه خود در سریع‌ترین زمان ممکن باشد. از طرف دیگر، همین افزایش قیمت باعث شده تا تقاضا برای ساخت سازه‌های فولادی به شدت کاهش یابد. سازه بتنی علیرغم مقرون به صرفه بودن، به مدت زمان زیادی برای ساخت نیاز دارد و یکی از زمان برترین مراحل آن، آرماتوربندی و آماده‌سازی‌های پیش از بتن‌ریزی است. استفاده از شبکه مش میلگرد، به شما کمک می‌کند تا مدت زمان ساخت سازه بتنی را به طرز محسوسی کاهش دهید.

در این مقاله، به معرفی مش میلگرد، انواع، کاربردها و عوامل مؤثر در تعیین قیمت آن، پرداخته‌ایم.

 

 

مش میلگرد چیست؟

مش فولادی، مش جوشی یا شبکه مش میلگرد، نوعی توری فولادی مشبک است که با استفاده از میلگرد ساده و آجدار ساخته می‌شود. بر اساس استاندارد، مش از تعدادی میلگرد عرضی و طولی تشکیل می‌شود که به صورت هندسی به یکدیگر بافته شده‌اند و زاویه بین آن‌ها 90 درجه است.

 

 

کلیه نقاط اتصال بین این میلگردها، باید به یکدیگر جوش داده شود. به دلیل به کارگیری میلگرد آجدار در ساخت شبکه مش میلگرد، قیمت آن به شدت به قیمت میلگرد وابسته است.

 

شبکه مش میلگرد

 

شبکه مش میلگرد چگونه ساخته می‌شود؟

برای ساخت شبکه مش میلگرد، میلگردهای آجدار یا ساده با سایز 6 تا 12 میلی‌متر را با زاویه 90 درجه، روی یکدیگر قرار می‌دهند و سپس آن‌ها را به وسیله دستگاه‌های تمام اتوماتیک و با استفاده از جوشکاری مقاومتی یا نقطه جوش به یکدیگر متصل می‌کنند. استفاده از این روش‌ها باعث می‌شود که سطح مقطع میلگرد کاهش پیدا نکند.

بر اساس استاندارد، تعداد جوش‌های شکسته در این عملیات، نباید بیشتر از یک درصد تعداد کل اتصالات جوش داده شده در یک برگ یا نصف تعداد آن‌ها در طول یک میلگرد باشد. الزامات جوشکاری نقاط اتصال میلگردها، همانند الزامات مشابه در ساخت خرپاهای فولادی یا میلگرد زیگزاگ است.

 

 

مش میلگرد چه انواعی دارد؟

به صورت کلی، شبکه مش میلگرد در 2 نوع «مش میلگرد پیش جوش آجدار» و «مش میلگرد پیش جوش ساده» تولید می‌شود. همان‌طور که از نام آن‌ها مشخص است، در ساخت نوع اول از میلگرد آجدار و در ساخت نوع دوم، از میلگرد ساده استفاده می‌شود. از لحاظ ابعادی نیز مش میلگرد معمولاً در طول‌های 1 تا 2.5 متر و عرض‌های 1 تا 9 متر در بازار موجود است.

اما آن چیزی که منجر به ایجاد تنوع در مش‌های میلگرد می‌شود، نوع و اندازه چشمه آن‌ها است. چشمه به همان فضای خالی میان میلگردهای طولی و عرضی گفته می‌شود که 2 نوع مربعی و مستطیلی دارد. اندازه اضلاع چشمه مش از 8 تا 40 سانتی‌متر متغیر است. پرکاربردترین انواع شبکه مش میلگرد، دارای چشمه‌های 10 در 10، 15 در 15 و 20 در 20 بوده و سایز میلگردهای سازنده آن‌ها 6 میلی‌متر است.

 

نمونه مش میلگرد

 

کاربرد مش میلگرد چیست؟

از شبکه مش میلگرد برای ساخت سقف کامپوزیت، دیوارها و قطعات پیش‌ساخته کامپوزیت، کف سازه‌های بزرگ مثل سالن‌ها، انبارها، پارکینگ‌ها، اتوبان‌ها و فرودگاه‌ها و احداث فونداسیون‌های بتنی، تونل‌ها، مترو، پل، سیلو و سد، استفاده می‌شود.

همچنین مش میلگرد را برای ساخت استخرها و حصارکشی امکان حساس نیز به کار می‌برند.

 

مزایای استفاده از مش میلگرد چیست؟

استفاده از مش میلگرد در پروژه‌های عمرانی رواج زیادی دارد که مزایای زیر منجر به این رواج شده است:

  • شبکه مش پیش جوش، مقاومت بیشتری نسبت به شبکه میلگردی دارد که در کارگاه توسط مفتول ساخته می‌شود.
  • معمولاً وزن تمام شده سازه ساخته شده توسط شبکه مش، از وزن تمام شده سازه میلگرد ساخته شده در کارگاه، بیشتر است.
  • استفاده از شبکه مش پیش‌ساخته، مقرون به صرفه‌تر است.
  • سرعت اجرای سازه بتنی با استفاده از شبکه مش، نسبت به استفاده از روش آرماتوربندی، بیشتر است.
  • حمل و نقل شبکه مش میلگرد آسان و بی‌دردسر است.
  • استفاده از شبکه مش میلگرد، معمولاً پرتی ندارد.

 

عکس مش میلگرد

 

نکات مهم در استفاده از شبکه مش میلگرد چیست؟

برای استفاده از شبکه مش میلگرد، باید تمامی نکات مربوط به استفاده از میلگردهای فولادی مثل دور نگه داشتن آن از رطوبت و ... را رعایت نمود. همچنین رعایت نکات زیر در استفاده از شبکه مش میلگرد ضروری است:

  • قبل از اجرای شبکه مش، باید آن را از هرگونه گرد و غبار و آلودگی پاک کرد تا کیفیت اتصال بین میلگرد و مش بالا برود.
  • برای برهم نخوردن محاسبات سازه، باید هنگام جوشکاری میلگردها دقت لازم را به خرج داده تا ابعاد شبکه مش و چشمه‌های آن دقیق باشد.
  • هنگام اتصال میلگردها به یکدیگر باید از هرگونه خمیدگی و شکستن میلگرد جلوگیری شود.
  • استفاده از میلگرد زنگ‌زده در ساخت شبکه مش میلگرد ممنوع است، چرا که مقاومت آن را کاهش می‌دهد.

 

قیمت مش میلگرد چقدر است؟

قیمت مش میلگرد به عوامل مختلفی بستگی دارد، اما همان‌طور که در تعریف مش گفتیم، مهم‌ترین عامل در تعیین قیمت شبکه مش، قیمت میلگرد آجدار و ساده است؛ و به همین دلیل، تمامی عوامل مؤثر بر قیمت میلگرد مثل قیمت جهانی فولاد، قیمت ارز، میزان عرضه و تقاضا در بازار، وزن، برند و سایز میلگرد، در تعیین قیمت مش میلگرد تأثیر دارد.

همچنین سایز چشمه‌های مش نیز تأثیر زیادی در تعیین قیمت آن دارد، چرا که هر چه این سایز کوچک‌تر باشد، تراکم میلگرد مصرفی در ساخت آن بالا رفته و به همین نسبت، قیمت آن نیز بالای می‌رود.

برای خرید انواع میلگرد ساده و آجدار، می‌توانید به صفحه اصلی وب‌سایت آهنگر مراجعه کنید. در نوار بالای این صفحه، می‌توانید انواع محصولات مرتبط با میلگرد مثل مش میلگرد را پیدا کنید و با ورود به صفحه مربوطه، قیمت آن مش را ببینید. قیمت‌ها در این سایت همواره به روز و منصفانه است و تنوع بالای محصولات آن، دست شما را در انتخاب کاملاً باز می‌گذارد. همچنین استاندارد بودن کالاهای ارسالی از انبارهای این سایت، همیشه توسط واحد کنترل کیفیت آن بررسی می‌شود.

 

سوالات متداول
سوالات متداول
پاسخ :

میلگردهای آجدار یا ساده با سایز 6 تا 12 میلی‌متر را با زاویه 90 درجه، روی یکدیگر قرار می‌دهند و سپس آن‌ها را به وسیله دستگاه‌های جوشکاری، جوش می‌دهند.

پاسخ :

شبکه مش میلگرد، همان مش فولادی یا مش جوشی است.

ارسال نظر جدید