به نظر شما قوطی پروفیل آلومینیوم چیست؟ قوطی آلومینیوم یکی از محصولاتی است که امروزه بسیار موردتوجه قرار گرفته است. همچنین یکی از انواع پروفیل بر اساس جنس، پروفیل آلومینیومی بوده که وزن بسیار سبکی دارد و بااینوجود از مقاومت بالایی برخوردار است؛ شاید این مسئله بیشترین دلیل برای تقاضای بالا برای این محصول است. اما برای پاسخ به این سؤال که «قوطی پروفیل آلومینیوم چیست» و «انواع پروفیل آلومینیوم به چه دستههایی تقسیم میشود» باید تمامی پارامترهای زیر را به همراه جدول وزن پروفیل آلومینیوم بدانید:
انواع پروفیل آلومینیومی بر اساس کاربرد
برای اینکه بدانید قوطی پروفیل آلومینیومی چیست باید با انواع آن نیز آشنا باشید. در حالت کلی پروفیلهای آلومینیومی در دو نوع صنعتی و ساختمانی تولید میشوند و ازلحاظ کاربرد نیز میتوان آنها را در دستهبندی های مختلفی قرار دارد؛ انواع قوطی آلومینیومی به شرح زیر است:
1. پروفیل شیاردار صنعتی یا تی اسلات (قابلیت اتصال و تغییر شکل آسان)
2. پروفیل هیت سینک آلومینیوم
3. پروفیل آلومینیوم نرده و نما
4. پروفیل آلومینیومی پنجره (پروفیل آلومینیومی ساده، ترمال بریک و چوب آلومینیومی)
5. پروفیل آلومینیوم اختصاصی
6. پروفیلهای کابینتی و یراقآلات کابینت
پروفیل های آلومینیومی چگونه تولید می شوند؟
پروفیلهای آلومینیومی اغلب طی فرایند اکستروژن تولید میشوند. بیلت بهعنوان ماده اولیه تحتفشار بالا و درجه حرارت مناسب قرار گرفته و با عبور از قالبهای مخصوصی به اشکال موردنظر تغییر شکل پیدا میکند.
ویژگی قوطی پروفیل آلومینیومی چیست؟
قوطی پروفیل آلومینیومی ویژگیهای مختلفی دارد که در ادامه به شرح هریک از آنهال میپردازیم:
مزایای پروفیل آلومینیوم
یکی از دلایل مصرف روزافزون پروفیلهای آلومینیومی مزایای بیشمار آنهاست:
1. پروفیل آلومینیوم بسیار سبک بوده که میتواند با ترکیب با فلزهای دیگر حتی در شرایط نامساعد نیز مقاومت بالایی داشته باشد.
2. میتوان پروفیلهای آلومینیومی را در هر سطح مقطع دلخواهی تولید کرد؛ زیرا این محصول اکسترودپذیر بوده و کافی است برای هر سایز قالب مناسب طراحی کرد.
3. مقاومت در برابر خوردگی از دیگر مزایای پروفیلهای آلومینیومی محسوب میشود.
4. پروفیلهای آلومینیومی ظاهر زیبایی دارند و شما بهعنوان مصرفکننده میتوانید هر رنگ دلخواهی را برای پوششدهی آن به کار ببرید.
5. پروفیل آلومینیومی نسبت به پروفیل فولادی خود دارای تبادل دمای کمتری بوده و درنتیجه پنجرههای ساختهشده با پروفیل آلومینیومی هدر رفت انرژی کمتری خواهند داشت.
6. پروفیلهای آلومینیوم غیرقابل اشتعالاند؛ به همین دلیل کاربرد گستردهای در آشپزخانهها دارند.
7. نصب پروفیلهای آلومینیومی آسان و سریع است و قابلیت بازیافت دارند.
کاربرد پروفیل آلومینیوم
قوطی پروفیل آلومینیوم در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. در جدول زیر سهم هر صنعت از بازار قوطی پروفیل آلومینیوم آورده شده است. همانطور که مشخص است صنایع حملونقل، بستهبندی و ساختمان بیشترین سهم را در مصرف آلومینیوم در میان دیگر صنایع دارند:
-
کاربرد پروفیل آلومینیوم در ساختوساز
پروفیلهای آلومینیومی استفاده زیادی در ساختمانسازی دارند که مهمترین آنها استفاده در ساخت درب و پنجره است.
-
کاربرد پروفیل در صنعت بستهبندی
برای ساخت قوطیهای کنسرو، حلقه و تسمه، فویل، بستهبندیهای انعطافپذیر و بستهبندیهای نیمه مقاوم غذا از پروفیلهای آلومینیومی استفاده میشود.
-
کاربرد آلومینیوم در صنعت برق
بهطور عمده کاربرد آلومینیوم در صنعت برق برای ساخت قسمت بالایی دکلهای انتقال برق فشارقوی است.
-
کاربرد آلومینیوم در ساخت لوازمخانگی
یخچال و فریزر، کولر و ماشین لباسشویی ازجمله مهمترین لوازمی هستند که در ساخت آنها از آلومینیوم استفاده میشود.
-
کاربرد آلومینیوم در ساخت تجهیزات
آلومینیوم و آلیاژهای آن یکی از مواد موردنیاز جهت ساخت وسایل مهندسی هستند. لولههای آبیاری، نردبانها و داربستها مثالهایی از تجهیزات مهندسی هستند که در ساخت آنها از آلومینیوم استفاده شده است.
-
کاربرد آلومینیوم در حملونقل
در ساخت بسیاری از اتومبیلها بهخصوص انواع برقی آن از آلومینیوم استفاده میشود. همچنین راهاندازی زیرساختهای صنعت حملونقل بدون کاربرد آلومینیوم غیرممکن خواهد بود.
عوامل مؤثر بر قیمت پروفیل های آلومینیومی
درمجموع قیمت پروفیل به قیمت ارز، میزان عرضه و تقاضا و برند تولیدکننده آن بستگی دارد. در این میان قیمت پروفیل آلومینیومی علاوه بر موارد بالا به عوامل دیگری نیز بستگی دارد. در کل فاکتورهای مؤثر بر قیمت پروفیل آلومینیومی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. قیمت آلومینیوم
2. روش تولید
3. هزینه قالبسازی ( در صورت نیاز به سفارش محصول )
4. نوع پوشش و آنادایز
5. ضخامت و طول پروفیل
خوشبختانه این روزها پروفیلهای آلومینیومی تنوع بالایی دارند و به همین دلیل در بیشتر مواقع نمونههای آماده محصول مورد نظر شما در بازار وجود دارد و نیاز به ثبت سفارش نخواهید داشت. به همین دلیل هزینههای شما کاهش مییابد.
پروفیل آلومینیومی بسیار سبک، مستحکم، زیبا، قابل بازیافت، غیر قابل اشتعال و مقاوم در برابر خوردگی هستند و در 2 دسته صنعتی و ساختمانی تولید میشوند.
جالب است بدانید اغلب قیمت پروفیلهای آلومینیومی مدل اس تی و کرونت که قدیمیتر هستند، مانند قیمت آهن بر اساس کیلوگرم اعلام میشود. در حال حاضر پروفیلهای آلومینیومی کرونت کاربرد بیشتری نسبت به نمونههای ST دارند. از طرف دیگر قیمت پروفیلهای جدید آلومینیومی مانند مدل ترمال که عایق حرارتی هستند برحسب مترمربع محاسبه میگردد.
پروفیل آلومینیوم در چه ابعادی در بازار وجود دارد؟
مهمترین مؤلفه در ابعاد پروفیل آلومینیومی در بازار، گوشت یا ضخامت پروفیل است که در حال حاضر در ضخامتهای 0.1 تا 3 سانتیمتر تولید میشود که جزو پروفیلهای سبک و مبلی به شمار میروند. این پروفیلها در ابعاد 5*5 الی 120*120 میلیمتر مربع با طول 3، 4 و 6 متر با آلیاژ 6 و 7 هزار در بازار عرضه میشوند.
چطور پروفیل آلومینیومی بخرید؟
برای خرید پروفیل آلومینیومی میتوانید بهصورت حضوری و از طریق مراجعه به بنگاهها، بهصورت غیرحضوری، از طریق تماس با کارشناسان آهنگر یا بهطور مستقیم از کارخانه اقدام کنید. برای خرید حضوری میتوانید سری به بازارهای آلومینیوم در شهر خود بزنید. بهطور مثال بازارهای قلعه مرغی و شادآباد در تهران محل عرضه پروفیل آلومینیومی هستند؛ اما اگر حجم خرید شما بالا باشد به شما توصیه میکنیم یا بهصورت مستقیم از کارخانه خرید کنید یا از طریق شرکتهای بازرگانی اقدام کنید. اغلب این شرکتهای بازرگانی دارای سایتهای فروشگاهی آنلاین هستند که کار را برای شما راحتتر میکنند.
تولیدکنندگان پروفیل آلومینیوم در ایران
باوجوداینکه در حال حاضر حدود دوسوم نیاز پروفیل آلومینیومی در کشور از طریق واردات این محصول تأمین میشود؛ اما تولیدکنندگان پروفیل آلومینیومی در ایران کم نیستند و بر اساس چشمانداز برنامه پنجم توسعه باید تولید این محصول در 10 ساله آینده تا 1.5 میلیون تن افزایش داشته باشد. ازجمله کارخانههای تولیدکننده پروفیل آلومینیومی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1. کارخانه پروفیل ساوه
2. کارخانه نیکان پروفیل
3. کارخانه آلومینیوم پیمان
4. کارخانه پروفیل آلومینیوم آکپا
5. کارخانه صنایع آلومینیوم آبسکون
6. کارخانه رول نوین
استانداردهای پروفیل آلومینیوم
• لوله 15 میل با ضخامت 75.2 میلیمتر
• لوله 16 میل با ضخامت 5.1 و 2 و 4 و 5 میلیمتر
• لوله 19 میل با ضخامت 2.1 و 5.1 میلیمتر
• لوله 20 میل با ضخامت 1.8 و 3 و 4 میلیمتر
• لوله 21 میل با ضخامت 5.4 میلیمتر
• لوله 22 میل با ضخامت 2.1 و 5.1 و 5.2 و 5 میلیمتر
• لوله 24 میل با ضخامت 75.3 و 5 میلیمتر
• لوله 25 میل با ضخامت 5.1 و 25.3 و 25.8 میلیمتر
• لوله 26 میل با ضخامت 2 میلیمتر
• لوله 28 میل با ضخامت 8.2 و 7.4 میلیمتر
• لوله 30 میل با ضخامت 3 و 75.3 و 4 و 10 میلیمتر
حالا با خواندن این مقاله بهراحتی میتوانید به سؤالاتی چون: «قوطی پروفیل آلومینیوم چیست؟» و «انواع پروفیل آلومینیوم در چه دستههایی تقسیم میشود» و «جدول وزن پروفیل آلومینیوم به چه صورت است» پاسخ دهید و پاسخ درست به این سؤال به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید پروژه خود را بهتر مدیریت کنید.