سازه LSF چیست؟+مزایا و معایب سازه lsf

با سازه LSF، نحوه اجرا، مزایا و معایب آن بیشتر آشنا شوید
انتشار: 1401/05/09
اخبار بروزرسانی: 1402/06/26
سازه LSF چیست؟+مزایا و معایب سازه lsf

 

سازه LSF چیست؟ سازه lsf یکی از سبک‌ترین و مقرون‌به‌صرفه‌ترین انواع سازه است که مسائل اقتصادی و افزایش قیمت مقاطع فولادی، منجر به افزایش اقبال عمومی نسبت به آن شده است. در این مقاله، با تعریف سازه lsf، مزایا و معایب، نحوه اجرا و تفاوت‌های آن با سازه‌های فولادی و بتنی، آشنا می‌شوید:

 

 

سازه LSF چیست؟

سازه lsf نوعی سازه فولادی است که با نام سازه سبک نیز شناخته می‌شود. lsf مخفف عبارت Lightweight Steel Frame است که همان معنای سازه سبک را می‌دهد. محبوبیت این نوع سازه در جهان روزبه‌روز در حال افزایش است و امروزه برای ساخت اماکنی مثل دانشگاه، مدارس، خانه‌های ویلایی، هتل و برخی از انواع ساختمان‌های مسکونی و اداری، از این نوع سازه به جای سازه فولادی معمولی، استفاده می‌شود.

سازه lsf را با نام سازه پیش‌ساخته نیز می‌شناسند و علت آن، این است که بیشتر بخش‌های این سازه در محل کارخانه مونتاژ شده و پس از رسیدن به محل برپایی، توسط پیچ، مهره و بولت به یکدیگر متصل می‌شوند. این موضوع باعث می‌شود که سرعت برپایی سازه LSF از سایر انواع سازه بیشتر باشد.

 

سازه lsf

 

کاربرد سازه LSF چیست؟

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، از سازه lsf در ساخت اماکن مختلف استفاده می‌شود که بیشتر آن‌ها، اماکن عمومی هستند. در ادامه، با سایر اماکنی که با سازه lsf ساخته می‌شوند آشنا می‌شوید:

  • مجموعه‌های ورزشی و آموزشی
  • کارخانه‌های صنعتی و کارگاه‌ها
  • ساخت نیم‌طبقه در ساختمان‌های دارای ارتفاع طبقات زیاد
  • اضافه کردن طبقات جدید
  • ساخت شهرک‌های مسکونی موقت و دائم
  • ساخت پارتیشن با سقف کاذب

 

کاربرد سازه lsf

 

نحوه اجرای سازه lsf چگونه است؟

سازه LSF نیز همانند سایر سازه‌های دیگر دارای اجزایی مثل فونداسیون، اسکلت، سقف، پوشش‌های داخلی و خارجی، تأسیسات و درب و پنجره است. در ادامه، با نحوه اجرای هر کدام از این اجزا آشنا خواهید شد:

 

فونداسیون سازه LSF:

سازه LSF از جمله سازه‌هایی است که شالوده آن کم‌عمق و حداکثر 50 سانتی‌متر است. علت آن هم سبک بودن این سازه و استفاده از آن برای اجرای ساختمان‌های کم ارتفاع است. پس از کندن فونداسیون، باید انکربولت‌ها را با فواصل مشخص درون آن قرار دهید تا فواصل دیوارها نیز مشخص شود.

 

دیوارها و اسکلت سازه lsf:

پس از قرار دادن انکربولت‌ها و بتن‌ریزی فونداسیون، باید دیوارهای باربر (حمال) را نصب کنید. دیوار باربر بار عمودی و جنبی سازه را به فونداسیون منتقل کرده و از سازه در برابر باد و زلزله محافظت می‌کند. این دیوارها با استفاده از تراک، استاد و پانل گچی ساخته می‌شوند که تراک و استاد، اعضای افقی و عمودی سازه LSF به شمار می‌روند.

برای افزایش مقاومت سازه در برابر زلزله و نیروهای جنبی، مهاربندها به انتهای قالب‌ها و استادهای میانی نیز پیچ می‌شوند.

 

سقف سازه lsf:

همانند سایر سازه‌ها، سقف سازه LSF نیز انواع مختلفی دارد که بسته به منطقه جغرافیایی و آب و هوا، ممکن است از بین انواع سقف‌های مسطح یا شیروانی انتخاب شود. متداول‌ترین انواع سقف در سازه‌های سبک LSF، خرپاهای سقفی و سیستم تیرریزی مسطح است. در سیستم تیر ریزی، تیرها در امتداد استادها نصب می‌شوند و به همین دلیل، بار تیرها به استادها منتقل می‌شود. تیرها را معمولاً با استفاده از پروفیل‌های C و Z می‌سازند.

پوشش این سقف‌ها نیز معمولاً پانل‌های گچی یا چوبی است.

 

پوشش‌های داخلی و خارجی سازه سبک:

پوشش‌های داخلی و خارجی (نما) سازه LSF را می‌توانید از بین مصالح سنتی یا مدرن انتخاب کنید. این پوشش‌ها می‌توانند از جنس چوب، گچ، کاشی و ... باشند.

 

تأسیسات سازه‌های سبک LSF:

فضای خالی میان پانل‌های گچی در دیوارهای سازه LSF، فضای لازم را برای تعبیه لوله‌ها، سیم‌ها و ... فراهم می‌کند و به همین دلیل، می‌توانید به‌راحتی در سازه‌های LSF از سیستم‌های تهویه مطبوع استفاده کنید. همچنین از آن جایی که علت اصلی استفاده از سازه lsf، سبک کردن وزن ساختمان است، می‌توانید برای لوله‌کشی از لوله‌های پی‌وی‌سی استفاده کنید. این لوله‌ها نسبت به لوله‌های فولادی و چدنی وزن کمتری دارند اما از نظر مقاومتی با آن‌ها برابر هستند.

 

درب و پنجره سازه پیش‌ساخته lsf:

در این قسمت نیز می‌توانید از انواع درب و پنجره سبک مثل درب و پنجره پی‌وی‌سی و آلومینیومی استفاده کنید. بزرگ‌ترین مزیت آن‌ها، مقاومت در برابر حریق است.

 

نمای سازه lsf از نزدیک

 

تفاوت سازه فولادی و بتنی با سازه lsf چیست؟

بزرگ‌ترین تفاوت سازه lsf در مقایسه با سازه فولادی و بتنی، کاهش هزینه مصالح است. به عنوان مثال، وزن میلگرد موردنیاز برای پی‌ریزی سازه LSF کمتر از انواع دیگر سازه است و با توجه به قیمت میلگرد در حال حاضر، این تفاوت منجر به‌صرفه جویی قابل‌توجهی در هزینه‌های سازه می‌شود. سایر تفاوت‌های سازه lsf با سازه‌های فولادی و بتنی را در لیست زیر می‌بینید:

 

  • افزایش فضای مفید و اماکن توسعه بالا بعد از ساخت
  • سبک بودن و مقاومت بالا در برابر زلزله
  • قابلیت بازیافت بالای قطعات
  • سازگاری بالا با انواع سیستم‌های عایق‌بندی صوتی و گرمایی که منجر به کاهش مصرف انرژی می‌شود
  • سهولت اجرای تأسیسات برقی و مکانیکی

 

مزایا و معایب سازه LSF چیست؟

سرعت اجرای بالا و وزن پایین سازه LSF بزرگ‌ترین مزیت این سازه است. این موضوع باعث می‌شود که با توجه به قیمت آهن، قیمت تمام‌شده سازه LSF پایین بیاید. همچنین سازه lsf با استفاده از مقاطع تولیدشده به روش نورد سرد ساخته می‌شود و سرعت ساخت این مقاطع نیز در مقایسه با مقاطع ساخته‌شده به روش نورد گرم بیشتر است. این موضوع، به سرعت مونتاژ و اجرای سازه LSF می‌افزاید.

بزرگ‌ترین عیب این سازه، محدودیت ابعاد دهانه در اجرای آن است. همچنین نمی‌توان از این سازه برای اجرای ساختمان‌های بلندمرتبه استفاده کرد و قطعات گالوانیزه به‌کاررفته در آن نیز قیمت بالاتری نسبت به سایر قطعات فولادی دارند.

 

حال که فهمیدید سازه LSF چیست و چه مزایا و معایبی دارد، باید برای تأمین قطعات موردنیاز برای ساخت آن، فروشنده معتبر پیدا کنید. انواع پروفیل‌های C و Z موردنیاز برای ساخت سازه LSF را می‌توانید از سایت آهنگر بخرید و خیالتان از بابت کیفیت و قیمت آن‌ها راحت باشد. چرا که بارهای ارسالی از انبارهای آهنگر، توسط واحد تضمین کیفیت آن، بازرسی شده و سپس ارسال می‌شوند.

 

سوالات متداول
سوالات متداول
پاسخ :

Lsf مخفف Lightweight steel frame یا سازه فولادی سبک است که به دلیل وزن پایین قطعات، به سازه lsf اطلاق می‌شود.
 

پاسخ :

بزرگ‌ترین مزایای سازه lsf وزن سبک و سرعت اجرای بالای آن است که باعث می‌شود استفاده از آن مقرون‌به‌صرفه تمام شود.
 

نظرات
عطایی
پنجشنبه 1 تیر 1402
باسلام واحترام،من یک زمین درابعاد۱۲×۳۱مترمربع دارم،وقصددارم یک ویلای دوبلکس به متراژ۱۶۰ مترمربع بسازم،۸۰ مترهمکف و۸۰ مترطقه بالا،لطفا مبلغ وهزینه ساخت آن را اعلام فرمایید.باتشکر
اکبری
جمعه 29 اردیبهشت 1402
برای ساخت یه سوئیت ۶۰ متری پشت بام حدودا چطور هزینه اش میشه- زمان لازم چقدر است-شیراز نمایندگی دارین
ارسال نظر جدید