راهنمای کامل صادرات میلگرد به خارج از کشور

صادرات میلگرد چگونه انجام می‌شود و چه مراحلی دارد؟
انتشار: 1401/06/01
اخبار بروزرسانی: 1402/06/26
راهنمای کامل صادرات میلگرد به خارج از کشور

 

اگر قصد دارید که وارد عرصه صادرات میلگرد شوید، باید به شما هشدار دهیم که چالش‌های زیادی سر راهتان قرار دارد. البته غلبه بر این چالش‌ها سود زیادی را عاید شما خواهد کرد. در این مقاله، به چگونگی فرایند صادرات میلگرد و چالش‌های آن پرداخته شده و با خواندن آن می‌توانید اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید.

 

 

چرا صادرات میلگرد اهمیت دارد؟

ایران یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد در جهان است و مقاطع فولادی تولیدشده در آن در سرتاسر جهان مشتری دارد. یکی از این مقاطع فولادی، میلگرد آجدار است که به کشورهای ترکیه، گرجستان، افغانستان، ارمنستان و حتی برخی از کشورهای اروپایی، صادر می‌شود. دلیل این موضوع، کیفیت بالای شمش فولادی ایران به عنوان ماده اولیه میلگرد است که علت آن نیز به کیفیت سنگ‌آهنی بر می‌گردد که از معادن سنگ‌آهن داخلی استخراج می‌شود.

چند سالی است که ایران رتبه دهم تولیدکنندگان فولاد خام در جهان را در اختیار دارد و این موضوع، بستر مناسبی برای تولیدکنندگان مقاطع طویل ایجاد کرده تا به وسیله صادرات محصولات با کیفیت خود، سود خود را افزایش داده و کسب‌وکار خود را توسعه دهند. محبوبیت فولاد ایران در جهان در حالی است که طی سالیان اخیر، تحریم‌های بین‌المللی منجر به ایجاد اختلال در صادرات میلگرد ایران شده و برخی از کشورهای مقصد نیز عوارض گمرکی سنگینی را برای واردات میلگرد از ایران وضع کرده‌اند.

 

 

ویژگی‌های میلگرد صادراتی چیست؟

ضروری‌ترین ویژگی میلگرد صادراتی، انطباق آن با استانداردهای بین‌المللی و ارائه برگه آنالیز فنی معتبر و قابل استناد برای آن است. در صورتی که میلگرد صادراتی با این استانداردها انطباق نداشته باشد، از کشورهای مقصد برگشت خواهد خورد و این موضوع منجر به ضرر تولیدکننده آن می‌شود.

جدای از کیفیت بالا، قیمت میلگرد نیز باید مناسب باشد، چراکه رقیب برای میلگرد ایران در بازارهای جهانی زیاد است و وارد کردن برخی از آن‌ها نیز دردسرهای کمتری دارد؛ بنابراین، قیمت مناسب یک مزیت رقابتی برجسته برای میلگرد صادراتی خواهد بود. یک مزیت دیگر، دسترسی به جاده‌ها و خطوط ریلی بین‌المللی است، این موضوع هزینه حمل‌ونقل تا مرز را کاهش خواهد داد.

برای فهمیدن این که آیا میلگرد شما برای صادرات مناسب است یا خیر، می‌توانید از افرادی که در این زمینه سابقه دارند کمک بگیرید یا با شرکت‌های بازرگانی واسطه مشورت کنید.

 

صادرات میلگرد

 

قیمت میلگرد صادراتی چگونه تعیین می‌شود؟

قیمت میلگرد صادراتی به عواملی مثل شهرت سازنده، کیفیت میلگرد، حجم بار میلگرد و محل صدور آن بستگی دارد. همچنین قیمت این مقطع فولادی برای صادرات، در واحد تن و بر اساس دلار آمریکا اعلام می‌شود. همچنین قیمت جهانی میلگرد و شمش فولادی و میزان تقاضا، بر افزایش یا کاهش قیمت میلگرد صادراتی اثرگذار خواهد بود. سایر عوامل اثرگذار بر قیمت میلگرد را در ادامه می‌بینید:

 

  • مشخصات فنی میلگرد (گرید، سایز، وزن و ...)
  • عوامل داخلی مثل نوسانات قیمت دلار، تغییرات سیاست‌های اقتصادی
  • عوامل اقتصادی خارجی مثل تغییرات در تعرفه‌های گمرکی، سیاست‌های اقتصادی دولت های خارجی
  • فاصله کارخانه تولیدکننده تا مرز و روش حمل‌ونقل (زمینی، آبی، ریلی و ...)

 

قیمت میلگرد صادراتی

 

برای صادرات میلگرد به چه مدارکی نیاز دارید؟

برای صادرات میلگرد، نیاز به اخذ مجوز از وزارت صمت دارید. البته این مدارک تمامی شرایط لازم برای دریافت مجوز صادرات میلگرد نیست. چراکه گاهی اوقات ممکن است سیاست‌های این وزارت خانه تغییر کند و در این صورت، شما نیاز به از سر گذراندن پیش‌نیازهای بیشتر برای دریافت مجوز خواهید داشت. به عنوان مثال، در سال گذشته وزارت صمت اعلام کرد که شرط دریافت تیک صادراتی، رساندن میزان عرضه در بورس کالا به حدنصاب تعیین شده است.

در لیست زیر، مدارک لازم برای دریافت مجوز صادرات میلگرد را می‌بینید:

 

  • کارت بازرگانی: با استفاده از این مدرک می‌توانید خودتان به‌صورت مستقیم اقدام به صادرات میلگرد کنید. در صورت عدم اخذ این مدرک، باید کار را به شرکت‌های بازرگانی بسپارید.
  • گواهی استاندارد ملی
  • گواهی خرید: این گواهی باید برای مقصد صادر شود و باید شامل جزییاتی مثل آدرس فروشنده، حجم کالا، تعرفه گمرکی، قیمت واحد و قیمت کل باشد.
  • گواهی عدل بندی (مربوط به حمل‌ونقل کالا)
  • گواهی مبدأ: شامل مشخصات فنی محصول می‌شود.
  • بارنامه حمل: این سند ثابت می‌کند که مالکیت بار از فروشنده به خریدار رسیده است.
  • کارنه تیر: با اخذ گواهی کارنه تیر، نیازی به پرداخت عوارض ورود بار به کشور مقصد را ندارید.

 

صادرات میلگرد ایران

 

صادرات میلگرد در چند مرحله انجام می‌شود؟

مراحل صادرات میلگرد تنها محدود به تحویل مدارک ذکرشده در بخش قبلی نمی‌شود و برای انجام آن، باید مراحل زیر را طی کنید:

 

  1. اخذ سفارش از واردکننده
  2. صدور پیش‌فاکتور دارای وزن، تعداد، مشخصات میلگرد و قیمت روز میلگرد صادراتی
  3. بسته‌بندی و آماده‌سازی بار
  4. اطلاع از تعرفه گمرکی
  5. اخذ مجوز صادرات میلگرد
  6. تحویل بار به گمرک
  7. بیمه کردن بار و صدور گواهی بازرسی و گواهی مبدأ

 

صادرات میلگرد

 

مهم‌ترین چالش‌های صادرات میلگرد چیست؟

مهم‌ترین چالش در صادرات میلگرد از ایران، تغییر سیاست‌های اقتصادی دولت است که از قیمت آهن و شرایط اخذ مجوز گرفته تا نرخ تعرفه‌های گمرکی را متحول می‌کند. دومین چالش، به تغییر سیاست‌های اقتصادی دولت های کشورهای مقصد باز می‌گردد. برخی از این کشورها نرخ تعرفه گمرکی واردات میلگرد از ایران را در برخی از اوقات سال بالا می‌برند که این موضوع می‌تواند از سود تولیدکننده کم کند.

سایر چالش‌های صادرات میلگرد هم با صادرات سایر کالاها برابر است و از میان آن‌ها می‌توان مشکل در انتقال پول، تحریم‌های بین‌المللی و ... را نام برد.

اگر قصد صادرات میلگرد دارید و نمی‌دانید باید از کجا شروع کنید یا در مورد فرایند انجام آن اطلاعاتی ندارید، می‌توانید با کارشناسان فروش آهنگر تماس بگیرید یا به صفحه صادرات میلگرد در همین سایت، مراجعه کنید. آهنگر فرایند صادرات میلگرد را برای شما آسان می‌کند.

 

سوالات متداول
سوالات متداول
پاسخ :

ذوب‌آهن اصفهان، فولاد میانه، شاهین بناب، ارگ تبریز، آناهیتا گیلان و ... از جمله کارخانه‌های صادرکننده میلگرد هستند.

پاسخ :

عوارض صادرات میلگرد متغیر است و به سیاست‌های اقتصادی دولت، حجم بار، کشور مقصد و ... بستگی دارد. البته در اردبیهشت ماه امسال عوارض صادراتی مقاطع طویل مثل میلگرد، حذف شده است.

ارسال نظر جدید