توری چیست و چه انواعی دارد؟

توری‌ها در ساختمان‌سازی، دامداری، شهرسازی و ... کاربردهای گسترده‌ای دارند
انتشار: 1401/06/26
اخبار بروزرسانی: 1402/06/26
توری چیست و چه انواعی دارد؟

 

یکی از محصولات فولادی پرکاربرد و مؤثر در زندگی ما، توری فلزی است. توری‌ها نقش حصار محافظ در برخی از ساختمان‌ها را بازی می‌کنند و عدم وجود آن‌ها در فضاهای شهری، منجر به ایجاد حادثه خواهد شد، چرا که برخی از انواع آن برای نگه‌داشتن سنگ‌چین‌های کنار اتوبان‌ها به کار می‌روند. در این مقاله سعی شده تا پاسخی جامع به سؤال «توری چیست» داده شود و انواع و کاربردهای آن مورد بررسی قرار گیرد. 

 

توری چیست؟

به هر نوع شبکه فلزی که به وسیله بافتن سیم‌های مفتول روی یکدیگر یا از طریق سوراخ کردن ورق فولادی به وجود آمده باشد، توری فلزی می‌گویند. این محصول از لحاظ جنس، ابعاد و کاربرد تنوع زیادی دارد و اندازه چشمه‌های این محصول در تعیین قیمت آن نقش مهمی را بر عهده دارد. بسته به نوع بافتن مفتول‌ها یا شکل قالب‌های پانچ ورق، چشمه توری در اشکال دایره، مستطیل، مربع، لوزی، شش‌ضلعی و ... ساخته می‌شود.
ضخامت مفتول به کار رفته در ساخت توری از 0.4 تا 4 میلی‌متر متغیر است و اندازه چشمه‌ها نیز می‌تواند از سه‌چهارم تا 2.5 اینچ متغیر باشد. 
برخی مش میلگرد را نیز نوعی توری محسوب می‌کنند و به آن توری پرسی می‌گویند. برخلاف توری، قیمت این محصول به‌شدت به قیمت میلگرد ساده و آجدار وابسته است. 

 

توری چگونه تولید می‌شود؟

توری‌ها معمولاً با استفاده از مفتول ساخته‌شده از فولاد کربنی تولید می‌شوند، اما در مناطق دارای آب‌وهوای مرطوب، از توری‌های ساخته‌شده از مفتول گالوانیزه استفاده می‌شود. این توری‌ها علاوه بر زیبایی، مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارند و عمر مفید آن‌ها نیز حدود 40 سال است. گاهی اوقات برای افزایش مقاومت توری گالوانیزه در برابر خوردگی و رطوبت، از روکش PVC برای آن استفاده می‌شود. 
توری‌ها با استفاده از پلاستیک نیز ساخته می‌شوند که کاربرد این نوع توری، محدودتر از توری فولادی است. 

 

توری

 

انواع توری فلزی را بشناسید

همان‌طور که در بالا خواندید، توری فلزی با استفاده از مفتول یا ورق فولادی ساخته می‌شود که به توری‌های ساخته‌شده با استفاده از ورق، ورق پانچ می‌گویند و کاربردهای آن‌ها معمولاً با کاربردهای توری مفتولی متفاوت است. به همین دلیل در این بخش، انواع توری ساخته‌شده با استفاده از مفتول تشریح شده است. به جز دسته‌بندی موجود در این بخش که رایج‌ترین دسته‌بندی بازار است، توری‌های فلزی بر اساس سایز چشمه و نوع بافت نیز دسته‌بندی می‌شوند. 

 

توری حصاری یا Face netting

شکل شبکه‌های توری حصاری معمولاً به‌صورت لوزی است و سیم‌های مفتول آن به‌صورت قلاب به یکدیگر بافته شده‌اند. همچنین ضخامت مفتول به کار رفته در ساخت توری حصاری بین 
2 تا 3 میلی‌متر است و ابعاد چشمه‌های آن نیز می‌تواند بین 5 تا 8 سانتی‌متر مربع باشد.  از این توری بیشتر برای حصار کشی اماکن ورزشی، دامداری‌ها استفاده می‌شود و از آنجایی که هزینه تمام‌شده آن از هزینه ساخت دیوار پایین‌تر است، گزینه‌ای مناسب برای حصار کشی کارگاه‌های ساختمانی، ساخت حصار بالای دیوار و اماکن موقت محسوب می‌شود.

 

توری مرغی یا Chicken netting

قطر مفتول‌های سازنده توری مرغی از توری حضاری کمتر بوده و معمولاً بین 0.7 تا 1.2 میلی‌متر است. البته در بازار از واحدی به نام گیج با Gauge برای اعلام ضخامت مفتول توری مرغی استفاده می‌شود که هر چه اندازه آن پایین‌تر بیاید، ضخامت مفتول بالاتر می‌رود. چشمه‌های توری مرغی نیز شکلی شبیه به شش‌ضلعی دارند. قطر این چشمه‌ها نیز بین نیم تا  یک اینچ متغیر است، اما پرفروش‌ترین نوع توری مرغی در بازار، دارای قطر سه‌چهارم اینچ است. 
وزن سبک، استحکام بالا و انعطاف‌پذیری توری مرغی باعث شده تا علاوه بر ساخت قفس حیوانات، از آن در پوشش سقف سوله و گچ کاری دیوارهای ساختمان نیز استفاده شود. یکی دیگر از کاربردهای توری مرغی، ساخت جان‌پناه در ساختمان‌های مرتفع به منظور جلوگیری از سقوط مصالح است. 

 

توری فلزی

 

توری گابیون یا Gabion netting

توری گابیون یکی از پرکاربردترین انواع توری مرغی در فضاهای شهری است و از آن برای جلوگیری از سقوط سنگ‌های اطراف به داخل خیابان، اتوبان و جاده استفاده می‌شود. توری گابیون و توری مرغی، بسیاری به یکدیگر شبیه هستند و تفاوت آن‌ها به نوع بافت و ضخامت مفتول باز می‌گردد. توری‌های گابیون با سه دور تابیده شدن مفتول‌ها به دور یکدیگر ساخته می‌شوند، در حالی که این تعداد در ساخت توری مرغی بیشتر است. همچنین ضخامت مفتول توری گابیون بیشتر بوده و از نوع گالوانیزه آن برای ساخت این نوع توری استفاده می‌شود.
به دلیلی زیبایی ظاهری، از توری گابیون در ساخت نما و دکوراسیون داخلی ساختمان نیز استفاده می‌شود.

 

توری فرنگی یا بچه گابیون

تفاوت توری فرنگی با توری گابیون، پایین‌تر بودن ضخامت مفتول‌های آن است. از این نوع توری نیز برای ساخت جان‌پناه در ساختمان‌های در حال ساخت استفاده می‌شود.

 

هنگام خرید توری فلزی باید به چه نکاتی توجه کرد؟

مهم‌ترین نکات خرید توری فلزی را در لیست زیر می‌بینید:

•    وزن توری مهم‌ترین عامل در تعیین قیمت و میزان سهولت کار است. هر چه قطر مفتول‌ها بیشتر شود، وزن توری بالا رفته و کار با آن سخت‌تر می‌شود.
•    توری مرغی به دلیل وزن پایین‌تر، ارزان‌ترین نوع توری فلزی در بازار است و اگر نیازهای شما را برای کاربرد خاصی برطرف می‌کند، نیازی به پرداخت هزینه بیشتر برای خرید توری حصاری یا گابیون برای کاربرد مورد نظر را ندارید.
•    ابعاد چشمه توری در انتخاب توری‌های مرغی و فرنگی تأثیر زیادی دارد، چرا که باید به‌اندازه‌ای باشد که در صورت استفاده به عنوان جان‌پناه، حداکثر حفاظت را به عمل بیاورد.
•    ضخامت مفتول توری نیز در انتخاب آن برای کاربردهای مختلف مؤثر است. 

 

نمونه کاربرد توری فلزی


برای خرید انواع توری و تجهیزات مرتبط می‌توانید به سایت آهنگر مراجعه کنید. قیمت آهن و انواع مقاطع فولادی در این سایت مقرون‌به‌صرفه است و در صورت نهایی کردن سفارش، بار شما در همان روزی که آن را ثبت کرده‌اید، ارسال می‌شود. همچنین کیفیت کلیه محصولات موجود در انبارهای این سایت نیز توسط واحد کنترل کیفیت آن تضمین می‌شود.
 

سوالات متداول
سوالات متداول
پاسخ :

قیمت توری به ضخامت مفتول، ابعاد چشمه‌ها و نحوه بافت آن بستگی دارد.

پاسخ :

انواع توری معمولاً به دو روش دستی و اتوماتیک ساخته می‌شوند که کیفیت و قیمت نوع اتوماتیک معمولاً بالاتر است. 

ارسال نظر جدید