اردیبهشت 1400 ماه کم رونقی برای بازار تیرآهن و اکثر مقاطع فولادی بود. البته قیمت این مقطع فولادی توانست محدوده 13000 تومانی را پشت سر بگذارد و وارد کانال 14000 تومان شود، اما این به معنای رونق بازار خرید و فروش آن نبود.
چرا در اردیبهشتماه 1400 بازار تیرآهن رونق نداشت؟
مهمترین دلیل عدم رونق بازار و ثبات نسبی قیمت تیرآهن در اردیبهشتماه 1400 را میتوان دلایل سیاسی دانست. در فصل بهار به علت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در خردادماه و از سرگیری مذاکرات مجدد بر سر برجام، بازار بهنوعی در حالت تعلیق قرار دارد و بسیاری از مصرفکنندگان مقاطع فولادی در انتظار نتایج این رخدادها و اثر آنها بر وضعیت اقتصادی هستند.
مهمترین دلیل پس از دلایل سیاسی، دلایل اقتصادی است. از آغاز سال جاری، بسیاری از کشورها اعلام کردند که به علت انجام واکسیناسیون گسترده و پایین آمدن آمار درگذشتگان کرونا، در حال بازگشت به شرایط عادی هستند. همین موضوع منجر به رونق گرفتن مجدد تجارت بینالمللی فولاد و در نتیجه افزایش قیمت جهانی آن شد.بهعنوان مثال قیمت شمش فولادی در منطقه CIS، تنها در یک روز 35 دلار افزایش یافت و احتمال رسیدن آن به قیمت 800 دلار به ازای هر تن، وجود داشت.
به همین دلیل بسیاری از تولیدکنندگان داخلی سعی کردند تا قیمت تولیدات خود را به قیمت جهانی نزدیک کنند اما تا اواخر اردیبهشت تنها با کاهش تقاضا مواجه شدند و به همین دلیل قیمت تیرآهن در حوالی 14000 تومان، نوسان اندکی داشت.
قیمت تیرآهن در اردیبهشت 1400 چقدر تغییر کرد؟
قیمت تیرآهن در سرتاسر اردیبهشت 1400 بسیار به عدد 14000 نزدیک بود و افزایش قیمت آن توسط کارخانههای تولیدکننده، با مقاومت بازار و کاهش تقاضا روبرو میشد. برای چند هفته متوالی، حجم زیادی از تیرآهن عرضهشده در بورس کالا به فروش نمیرفت و نرخ معاملاتی حجم اندک به فروش رفته هم نزدیک به قیمت پایه بود. اما در هفته پایانی ماه، مقاومت بازار شکست و علاوه بر افزایش تقاضا، قیمت تیرآهن نیز جهشی حدود 700 تومان را تجربه کرد. نمودار نوسانات قیمت تیرآهن اصفهان در اردیبهشت 1400 را در زیر میبینید:
نمودار تغییرات قیمت تیرآهن 16 معمولی ذوبآهن در اردیبهشت 1400
روند قیمت تیرآهن در خرداد 1400 چگونه خواهد بود؟
به نظر میرسد در ماه آینده هم تا روشن نشدن تکلیف برجام و نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران، عوامل سیاسی مهمترین بازیگر در بازار آهن و فولاد باشند. البته از اواخر اردیبهشت دولت چین تصمیم به کنترل قیمت زنجیره تأمین فولاد در بازار داخلی خود گرفت و از آنجایی که این کشور از بزرگترین تولیدکنندگان و مصرفکنندگان فولاد در جهان است، این تصمیم توانست بر قیمت جهانی فولاد اثر گذاشته و آن را کاهشی کند. این عامل در کنار نهایی شدن توافق مجدد بر سر برجام، میتواند رونق را به بازار آهن و فولاد بازگرداند و به تثبیت یا کاهش قیمتها منجر شود.
با مطالعه تحلیل جامع بازار تیرآهن میتوانید با یک نگرش کامل و دقیق، در مورد زمان و نحوه خرید تیرآهن تصمیم بگیرید و در این وضعیت بازار، خریدی مقرون بهصرفه داشته باشید.